Clujul va avea statii de autobuz futuriste, modernizate din fonduri europene FOTO


Primaria Cluj-Napoca a realizat o simulare cu viitoarele statii de autobuz, care vor fi amenajate in oras din fonduri europene, o data cu implementarea sitemului de ticketing.

In total vor fi modernizate 122 de statii de autobuz, intre care 87 exista deja.

In simularea pe calculator au fost amplasate virtual statii moderne pe liniile de transport in comun care leaga cartierul Manastur de cartierul Marasti, dar si din Piata Mihai Viteazu si din Parcul Central.

Proiectul are o valoare totala (inclusiv TVA) de 39,967 milioane lei (aprox. 9.5 mil euro), din care 27,567 milioane lei suma nerambursabila solicitata. Acesta va fi implementat in 18 luni de la semnarea contractului de executie, dupa derularea procedurii de achizitie publica.

Pe langa modernizarea statiilor de autobuz mai vizeaza si modificarea sistemului de calatorie si renuntarea la biletele din hartie. "Acest proiect de modernizare a transportului in comun presupune atat modernizarea, amenajarea statiilor de transport in comun, care nu se prezinta intr-o situatie foarte buna in municipiu, dar si implementarea sistemului de ticketing, astfel incat sa renuntam la vechile bilete de hartie, care presupun si costuri mari. Vor fi introduse validatoare magnetice, care au la baza principiul calatoriei orare. Se va plati durata de calatorie si nu numarul calatoriilor. In intervalul unei ore, cetatenii vor putea schimba cate mijloace in comun vor dori pentru a ajunge la destinatie, fara a plati o calatorie separata", a precizat primarul Radu Moisin.

 

Cluj-Napoca: Se renunta la bilete pe mijloacele de transport si se va circula cu carduri valabile o ora sau mai mult VIDEO

Comentarii Facebook