Sorin Apostu, la proces: Nu foloseam banii de pe card pentru a economisi pentru concediu

 

Sorin Apostu, fostul primar al Clujului acuzat de fapte de corupție, a declarat la audierea de la Curtea de Apel Târgu Mureș că este nevinovat.

 

Apostu a vorbit despre acuzația că nu încasa niciodată banii de salariu de pe card, spunând că își ridica numai salariul de la Primăria Cluj-Napoca, dar nu se atingea de banii de pe cardul de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, unde preda. ”Acei bani îi păstram pentru concediu. Așa făceam economie”, a spus Sorin Apostu.

 

Despre cardurile de carburant găsite în casa lui, Sorin Apostu a precizat că nu știa nimic. 

 

Fostul primar a făcut lumină și în cazul relației cu Aspazia Droniuc, denunțătorul din acest dosar. Sorin Apostu a spus că Aspazia nu l-a rugat să intervină pe lângă Liviu Neag și că nici nu putea pentru că directorul RATUC era din alt partid, ei nefiind în relații apropiate. ”Un parc auto mare avea și RADP Cluj, o altă regie subordonată Primăriei Cluj-Napoca, iar dacă aveam o datorie față de Aspazia Droniuc aș fi putut să o trimit și la această regie, dar nu am făcut acest lucru. (...) Nu știu nimic despre contractul de asistență juridică dintre soția mea și Aspazia Droniuc sau Călin Stoia”, a precizat Sorin Apostu.

 

Fostul primar s-a apărat și cu faptul că niciunul dintre martorii audiați nu i-au adus acuzații directe, iar Aspazia Droniuc, denunțătorul din acest dosar, a refuzat să facă declarații în fața Curții de Apel Târgu Mureș.

 

Aspazia Droniuc s-a dus MASCATĂ la Curtea de Apel Mureş

Comentarii Facebook