Admitere UBB 2013: Examene, grile și scrisori de intenție


Criteriile de admitere la facultățile din cadrul Universității Babeș Bolyai din acest an sunt mult mai stricte decât cele din anii trecuți, absolvenții de liceu fiind nevoiți să treacă de probe scrise, interviuri sau teste grilă, în funcție de facultatea aleasă.

Pentru a intra la Facultatea de Matematică și Informatică, studenții trebuie să treacă de un examen scris la alegere: matematică sau informatică. Înscrierile încep din data de 16 iulie.

La Litere, studenții trebuie să susțină o probă de competență lingvistică, eliminatorie, iar la Drept trebuie să treacă de o probă scrisă de verificare a raționamentului logic, ce are o pondere de 50% din nota finală.

Printre cele mai solicitante facultăți din cadrul UBB este cea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Pentru a putea fi admiși la această facultate, studenții trebuie să redacteze o scrisoare de motivație, care va fi notată cu admis sau respins, iar în cazul celor care optează pentru linia engleză, vor trebui să susțină un interviu în limba respectivă. Înscrierile încep din 15 iulie.

Piteți vedea criteriile de admitere la toate facultățile UBB AICI.

Comentarii Facebook