Sorin Apostu ar fi incasat banii "murdari" prin firma de avocatura a sotiei! Vezi mai jos dovezile oferite de procurori

 

Procurorii DNA sustin ca firma de avocatura a sotiei primarului, Monica Apostu, era folosita pentru a incasa banii proveniti de la diverse firme care au derulat contracte cu Primaria Cluj-Napoca.

Astfel, Monica Apostu ar fi incasat zeci de mii de euro, oferind in schimb servicii de consultanta.

Una dintre firmele care a facut plati catre biroul de avocatura Monica Apostu este Total Trading Company SRL din Cluj Napoca, societate controlata de Calin Stoia, dar si prin societatii de tip offshore Oheocha Investment Limited din Cipru. Firma detinuta de Stoia este in actionarul SC Brantner Veres SRL.

Aceasta firma a efectuat trei plati catre biroul de avocatura, in valoare totala de 180.000 de lei, circa 41.000 de euro.

Firma Brantner Veres a castigat in 2010 contractul de salubrizare in urma unei licitatii publice organizata de Primaria Cluj-Napoca. Firma a castigat un sector din cele doua licitate, iar de la fiecare clujean a adunat 5 lei/luna, in total circa 750 de mii de lei lunar.

Biroul de avocat Monica Apostu a consiliat si firma Dedeman, de la care a incasat suma de 22.000 de lei.

Firma Viva Company SRL a platit aceluiasi birou de avocatura 160.000 de lei. Societatea este detinuta de Ionut Istrate, fiul lui Cornel Istrate, patronul SC Vega Galati.

De asemenea, si firma ALD Consulting, apartinand familiei Bugnar din Cluj-Napoca, a achitat 37.000 de lei pentru consultanta, iar apoi a castigat contractul de realizare a strategiei de dezvoltare a orasului.

Comentarii Facebook