Somajul creste la Cluj! 2.000 de angajati din primarii pleaca acasa pana in 1 octombrie


Somajul a crescut la Cluj cu 0,1% in luna august fata de luna precedenta si a ajuns la 5,9%, a declarat pentru Stiri de Cluj directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, Daniel Don.

Cresterea este explicata de seful AJOFM Cluj prin prisma disponibilizarilor facute in primariile din judetul Cluj. "0,1% inseamna circa 1.000 de oameni, care provin fie din primarii, fie de la terasele care si-au incetat activitatea pentru ca vremea s-a racit. Estimarile noastre ne arata ca rata somajului va mai creste pentru ca disponibilizarile din administratiile locale vor fi incheiate abia in 1 octombrie", a mai declarat Daniel Don.

Primariile vin pe rand la AJOFM Cluj cu documentatia pentru a-i trece in somaj pe angajati. Don a declarat ca joi vor veni reprezentantii administratiei din Apahida, de unde sunt disponibilizati 30 de angajati.

"In total, din primarii ar urma sa plece circa 2.000 de angajati, care vor beneficia de ajutor de somaj dupa ce vor fi intocmite toate documentele necesare. Procesarea lor ne va lua o vreme, asa ca rata somajului va continua sa creasca", a mai spus Don.

In acest moment, in judetul Cluj sunt in evidenta 20.000 de oameni fara un loc de munca, din care 13.000 beneficiaza si de indemnizatie.

Comentarii Facebook