Soluții de trafic pe strada Frunzișului. Cum vor fi evitate accidentele

 

Comisia de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a aprobat o serie de modificări de trafic pe strada Frunzișului, pentru a reduce numărul de accidente.

 

Comisarul de poliției Dan Crișan, de la Poliția Rutieră Cluj, a spus că, de la începutul anului, s-au înregistrat 9 accidente grave, cu pagube, majoritatea pe sensul de coborâre de lângă curba Lidl.

 

Comisia a aprobat în cele din urmă montarea de praguri de sol și stâlpi de delimitare a sensurilor, pe mijlocul drumului. Pragurile dure nu vor fi montate din bordură în bordură, ci numai pe benzile de circulație.

 

Pe sensul de urcare, dinspre Mănăștur spre Zorilor, nu vor fi montate praguri, numai benzi rezonante. ”Acolo propun numai aceste benzi, pentru că se urcă și vor fi probleme cu autoturismele care vor pierde din demaraj. Este și o stație de autobuz, chiar aproape de curbă și mijloacele de transport în comun vor avea probleme. Oricum, din datele noastre, majoritatea accidentelor se produc pe coborâre, din cauza nerespectării limitei de viteză de 30 de km/h”, a spus Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj. 

 

Primarul Emil Boc a mai spus că Lidl a promis că va face, în cele din urmă sensul giratoriu, din acea intersecție, așa cum s-a angajat când a primit autorizația de construcție. ”Am înțeles că au început să depună documentația. Noi nu le-am dat orar de funcționare și dovada de dare în folosință, pentru că nu au făcut sensul giratoriu. Nu își pot întabula magazinul și nu au orar de funcționare. Au aviz de la ISU Cluj, dar orar de la noi nu. Primesc amenzi pentru lipsa orarului”, a spus primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook