Șoferul care a ucis două persoane în accidentul teribil, la ieșire din Gherla, a fost arestat pentru 30 de zile - VIDEO


Vasarhely Catalin Gabriel, șoferul de 24 de ani, care a ucis două persoane, în urma unei depășiri neregulamentare, sâmbătă, la ieșire din Gherla, a fost arestat pentru 30 de zile. 

„În această după-amiază, tânărul de 24 de ani a fost prezentat magistraților Judecătoriei Dej cu propunere de luare a unei măsuri preventive, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă  de 30 de zile”, anunță IPJ Cluj.

Amintim că, la data de 21 octombrie, în jurul orei 21.00, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier produs pe DN1C - E576, la ieșire din municipiul Gherla spre Dej.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un tânăr, de 24 de ani, care circula cu autoturismul în direcția municipiului Dej, s-ar fi angajat într-o depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu un autoturism care circula în aceeași direcție de mers, condus de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Dej.

În urma evenimentului, în cazul bărbatului de 67 de ani și a pasagerei aflate în autoturismul acestuia, de 63 de ani, medicii au aplicat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, s-a pronunțat decesul acestora. Testarea cu aparatul etilotest a tânărului de 24 de ani a indicat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior polițiștii au precizat că tânărul se afla și sub influența substanțelor psihoactive. 

Acesta nu a spus astazi foarte multe in fata anchetatorilor si si-a mentinut declaratia data imediat dupa accident. A recunoscut ca aseara a consumat alcool inainte de a se urca la volan, dar a insistat ca nu s-a atins recent de substante interzise. Le-a spus oamenilor legii ca nu isi aminteste prea multe de aseara pentru ca totul s-ar fi intamplat extrem de rapid, scrie Dejeanul.ro.

In imaginile surprinse de o camera de supraveghere se observa cum soferul a intrat in depasirea unei coloane de masini, fara sa tina cont ca un alt sofer era deja angajat in depasire. L-a depasit si pe acesta, dar a ajuns cu rotile pe acostament in partea stanga, moment in care a incercat sa revina fortat pe sensul lui de mers. Nu a reusit sa se incadreze si a acrosat din spate masina in care se aflau cei doi dejeni, care circulau regulamentar si se intorceau de la un concert de muzica armeneasca. I-a proiectat in sant unde masina lor s-a izbit de un capat de podet si s-a rasturnat. Politistii estimeaza ca in momentul depasirii avea o viteza de cel putin 110 km/h.

Si masina in care se afla tanarul baut s-a rasturnat dupa impact, iar martorii accidentului spun ca imediat dupa aceea, acesta a iesit din autoturism si a incercat singur sa isi repuna masina pe roti.

“El era langa masina si tot tragea de ea, spunea ca vrea sa o puna inapoi pe roti. Nu parea foarte lucid in vorbire”, ne-a declarat un martor.

Tanarul va fi cercetat dupa legea “Anastasia”, ceea ce inseamna ca in mod sigur va primi o pedeapsa cu executare. Avand in vedere toate faptele, risca cel putin 10 ani de inchisoare.

Comentarii Facebook