Șoferii din Cluj primesc azi scrisoarea RUȘINII! Despre ce este vorba?

 

Bicicliștii clujeni vor ”vâna”, luni, 22 septembrie, șoferii care parchează neregulamentar și le vor pune pe parbriz scrisoarea ”rușinii”.

 

Clubul de Cicloturism ”Napoca” (CCN) marcheaza ”Ziua Europeana Fara Masini” (ZEFM) la Cluj, in 22 septembrie, printr-o serie de actiuni de informare a cetatenilor si atentionare a soferilor, in special a celor care nu respecta normele legale si incomodeaza biciclistii si pietonii prin parcatul abuziv pe trotuare sau pistele de biciclete.

 

Membrii CCN vor plasa pe autoturisme imobilizate ilegal pe piste de bicicleta nu doar obisnuitele autocolante de atentionare cu privire la abuzivitatea modului in care sunt oprite, ci si scrisori de informare si atentionare a soferului respectiv cu privire la faptul ca a incalcat normele legale chiar de Ziua Europeana Fara Masini si ca incalca astfel drepturile concetatenilor sai, a afirmat Radu Mititean, director executiv CCN.

 

Stimate sofer,

 

Daca nu stiati, ne face placere sa va spunem ca astazi, 22 SEPTEMBRIE, este ZIUA EUROPEANA FARA MASINI !

 

Este o zi in care in care in mii de orase din zeci de tari europene nu se circula cu autoturismul, sau cel putin nu in zona centrala. Se merge cu mijloace de transport in comun, cu bicicleta, pe jos... Si astfel toti locuitorii pot vedea ca e posibil si asa!

 

Probabil ca nu ati stiut de aceasta zi sau nu ati putut azi fara masina.... Din pacate ati parcat-o intr-un mod nu doar nepermis de lege, ci si foarte deranjant pentru biciclisti si alti participanti la trafic...

 

Va rugam sa fiti pe viitor mai atent cum parcati si sa va inchipuiti ca, asa cum Dumneavoastra ati blocat acum pista pentru biciclete, ar putea si biciclistii pe baza de reciprocitate sa blocheze carosabilul... Sau ar putea trece peste masina, considerand-o un obstacol.  Si cu siguranta nu ar fi pe placul Dumneavoastra si nici spre binele orasului.

 

Orasul nostru este inghesuit, dar este loc pentru toata lumea, daca avem fiecare grija si bunavointa. Pentru rezolvarea problemei traficului auto trebuie o strategie coerenta a municipalitatii, planuri bine gandite si aplicate consecvent. La asta putem si merita sa participam toti locuitorii, inclusiv prin exemplu personal si prin colaborare cu cei care stiu si vor sa faca ceva pentru ca deplasarea prin oras sa fie o placere, nu un cosmar.

 

Pentru un transport urban adecvat si durabil, Clujul are nevoie de noi toti, inclusiv de Dumneavoastra! Va multumim anticipat pentru faptul ca pe viitor veti utiliza automobilul intr-un mod mai responsabil, inclusiv sub aspectul unde si cum parcati!

 

Si noi aproape toti suntem si soferi, dar mergem cu masina in oras numai cand din motive obiective ne vedem nevoiti sa o facem. In rest mergem cu bicicleta, pe jos sau cu mijloacele de transport in comun. Si vrem sa fim respectati de cei la volan!”, se arată în scrisoarea ce va fi distribuită.

Comentarii Facebook