Sofer mort de beat! Un barbat a fost prins in Dej cu o alcoolemie 5 la mie in sange


Un sofer, oprit in trafic azi-noapte de politistii din Dej, a fost gasit cu o alcoolemie de peste 5 la mie in sange. Barbatul era aproape de coma alcoolica si a fost internat la spitalul municipal Dej.

Valentin Mihai S., in varsta de 35 de ani, din localitatea Cetan, a fost oprit in trafic in jurul orei 0,50, pe strada 1 Mai din Dej. Dupa verificarea cu etilotestul s-a stabili ca avea o alcoolemie de 2,82 mg/l. alcool pur in aerul expirat, adica peste 5 la mie in sange.

"Este cea mai mare alcoolemie din ultimii ani, pentru ca eu tin minte sa fi fost una mai mare. La 3 la mie in sange o persoana este in coma alcoolica, iar mai sus starea persoanei se agraveaza si mai mult. Este o dovada ca unii soferi sunt inconstitienti si nu inteleg riscurile la care ii expun pe ceilalti conducatori auto", a declarat pentru Stiri de Cluj inspectorul Sorin Precup, purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Cluj.

Soferul a fost internat la Spitalul muncipal Dej, unde va fi tinut pana cand starea lui se va ameliora. El s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a a unui autoturism cu o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Comentarii Facebook