SOC! Comisarul Gheorghe Tomescu, finul fratelui deputatului PDL, Ioan Oltean, nu va executa nicio zi de inchisoare, desi a omorat un om


Curtea de Apel Cluj a decis azi ca politistul Gheorghe Tomescu, care a omorat un om pe trecerea de pietoni, dupa care l-a abandonat intr-o baltade sange, nu va executa nicio zi de inchisoare.

Magistratii care au luat aceasta solutie absolut socanta pentru lumea justitiei si-au dat cu stangul in dreptul. Astfel, dupa ce Judecatoria Beclean a decis sa il condamne pe Tomescu la noua luni de inchisoare cu executare, azi, Curtea de Apel Cluj a decis sa majoreze pedeapsa cu inchisoarea aplicata politistului, dar si sa suspende executarea ei. In rejudecare, politistul a fost condamnat la 1.8 ani inchisoare pentru ucidere din culpa si 1.6 ani pentru parasirea locului accidentului. In cele din urma, judecatorii au decis ca pedeapsa pentru Tomescu este de 1.8 ani de inchisoare cu suspendare.

 

Comisarul Tomescu a cerut indurare dupa ce a ucis un om pe trecerea de pietoni

 

Aceeasi Curte de Apel a decis in urma cu un an sa il condamne pe Horatiu Tonea, intr-un caz similar la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare. In acest caz, judecatorii au decis ca victima din accidentul produs de Tonea are 40 la suta din vina, in timp ce in cazul lui Tomescu, vinovatia pentru producerea accidentului i-a revenit exlusiv politistului.

 

Tonea, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare

 

Surse judiciare spun ca unul dintre cei trei judecatori din completul de judecata a fost schimbat, in locul acestuia fiind numit judecatorul Virgil Andreies, fost judecator la Tribunalul Bistrita si fost presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Marian Olteanu, fratele deputatului PDL, a declarat ca stia de procesul de la Curtea de Apel Cluj. "Este adevarat ca am fost nasul de botez la copilului politistului Tomescu, dar nici eu si nici fratele meu nu am avut nicio implicare. Mai multe nu pot declara", a spus Olteanu.

Comentarii Facebook