Sirenele suna joi in Cluj! ISU desfasoara un execrcitiu de alarmare publica

Exercitiul de alarmare publica va avea loc joi intre orele 10.50 si 12.42. Sirenele vor suna la inceputul si la sfarsitul exercitiului.

 

Exercitiul vizeaza verificarea sistemului si dezvoltarea unor deprinderi de interventie pentru inlaturarea efectelor furtunilor, inundatiilor si a urmarilor unui accident chimic pe calea ferata.

 

"Prin acesta se urmareste antrenarea autoritatilor locale pentru a asigura un raspuns cat mai prompt in cazul unor situatii de urgenta ce ar pune in pericol, chiar si numai în parte, populatia municipiului", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

 

Sirenele vor emite la ora 10.50 semnalul de Alarma la dezastre, care consta in 5 sunete specifice de cate 16 secunde, cu pauza de 10 secunde intre ele, timp de doua minute. Exercitiile de restabilire a starii de normalitate in urma unor situatii de urgenta simulate, vor avea loc in zona Remarul 16 februarie, Autogara Beta si Depozitul Postei Romane din zona garii Someseni.

 

Semnalul de incetare a exercitiului va fi dat la ora 12.40 si va consta intr-un sunet continuu de doua minute.

 

"Populatia este rugata sa nu intre in panica la transmiterea semnalelor si sa respecte indrumarile echipajelor de poliţie ce vor dirija circulatia in zonele vizate pentru desfasurarea exercitiilor", mai spun reprezentantii ISU.

Comentarii Facebook