Sindicalistii din invatamant acuza conducerea Inspectoratului Scolar ca santajeaza scolile

Sindicatul Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean acuza Inspectoratul Scolar de santaj si abuz, pentru ca a cerut unitatilor scolare sa prezinte pentru control cartile de munca ale tuturor angajatilor din invatamant.

 

Liderul SLIPC, Lucia Cojocaru, spune ca ISj nu are dreptul sa verifice aceste documente pentru ca nu mai are calitatea de angajator pentru salariatii din invatamant. "Vor sa vada care dintre directori a respectat hotararile judecatoresti de majoarare a salariilor si daca acestia le-au trecut in cartile de munca si apoi sa ii sanctioneze”, a declarat Lucia Cojocaru, presedintele sindicatului clujean.

 

„Prin aceste tactici se incearca santajarea angajatorilor si responsabilizarea pentru tot ceea ce intreprind in acest sens, ceea ce depaseste orice limita a descentralizarii managementului in unitatile de invatamant, un atentat la democratie si la existenta unui stat de drept”, se arata intr-un comunicat al sindicalistilor clujeni din invatamant.


Potrivit unei adrese a Inspectoratului Scolar, toti conducatorii unitatilor de invatamant au fost programati pe mai multe zile ca sa aduca la sediul institutiei cartile de munca ale angajatilor, in format electronic. Reprezentantii Inspectoratului nu au putut fi contactati.

Comentarii Facebook