Criza de heparina din spitalele clujene va fi rezolvata de luni


Spitalele clujene vor primi de saptamana viitoare mult asteptatele flacoane de heparina, care au ajuns sa liseasca sau sa fie cumparate la preturi de 20 de ori mai mare.

Institutul Inimii din Cluj-Napoca si Spitalul Clinic Judetean Cluj vor primi cateva sute de floacoane de heparina incepand de luni. Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca au fost cumparate 19.950 de doze de heparina, care ar trebui sa ajunga pentru urmatoarele trei luni.

"Am fost informat ca fiolele sunt in prezent la UNIFARM si ca distributia acestora catre unitatile sanitare din tara va putea incepe in dupa-amiaza zilei de luni", a spus Cseke Attila, in timpul unei vizite la Ramnicu Valcea.

Oficialul a mai spus ca dupa ce aceste doze vor fi epuizate problema asigurarii necesarului de heparina va fi rezolvata.

Heparina este un anticoagulant folosit in timpul interventiilor chirurgicale si care a lipsit din spitale deoarece singura companie care importa acest produs a dublat pretul. Astfel, unitatile nu si-au mai permis sa achizitioneze acest medicament sau au ajuns sa caute inlocuitori care sunt mult mai scumpi.

Comentarii Facebook