Serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI a ajutat aproape 3.700 de părinți în primele luni ale anului


În primele trei luni ale anului 2024, au apelat la serviciul de telemedicină ALOPEDI, aproape 3.700 de părinți. Serviciul ALOPEDI  0364-917 este gestionat de reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii și este destinat obținerii sfaturilor medicale pediatrice prin telemedicină.

Majoritatea apelurilor, mai exact 76% dintre acestea, s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, iar părinților li s-au explicat care sunt semnele la apariția cărora trebuie să se adreseze medicului.

De asemenea, pentru 7,7% dintre copii a fost necesar consultul medical imediat la medicul de familie ori centrele de permanență sau serviciile de urgență.

În luna ianuarie au fost înregistrate peste 1.500 de apeluri, din care 300 de solicitări au fost pentru îngrijirea copiilor cu probleme respiratorii, numărul acestora reducându-se treptat în următoarele două luni. 

Totodată, și apelurile pentru erupții cutanate ale copiilor au fost în număr mare, respectiv 522 în ianuarie, 303 în februarie și 181 în martie.



Comentarii Facebook