Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto Cluj s-a mutat in Someșeni, la fosta clădire a Vămii Cluj


Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto Cluj s-a mutat din cartierul Gheorgheni, de pe strada Albac, în Someșeni la fosta clădire a Vămii Cluj. Sute de autoturisme sunt scoase zilnic din Gheorgheni, dar aglomerația se va muta în Someșeni, cu consecințe mai puțin grave pentru că acolo și spațiul este mai generos.

Aglomerația creată de cele 300-500 mașini care veneau zilnic în cartierul Gheorgheni în zona str. Albac pentru înmatriculări auto sau permise a dus la decizia unei colaborări între Primăria Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj și Ministerul de Finanțe pentru a face posibilă mutarea sediului acestui serviciu din Gheorgheni în Someșeni. 

Ca urmare, de astăzi, sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului județului Cluj funcționează la o nouă adresă, în clădirea în care se află și Vama Cluj, pe strada Traian Vuia, nr. 157”, a precizat primarul Emil Boc. 

Primăria Cluj-Napoca a investit 431.758 lei (fără TVA) pentru amenajarea unei zone cât mai accesibile pentru clujeni: 80 locuri de parcare, reamenajare trotuare, colaborare cu CTP Cluj-Napoca pentru înființarea unei stații pentru transport în comun în fața clădirii, înființarea unei treceri de pietoni. 

În incinta clădirii a fost deschis și un birou al Primăriei Cluj-Napoca pentru plata taxelor necesare la înmatriculări, radierilor auto ș.a., astfel încât toate operațiunile legale obligatorii sa poată fi derulate pe loc, fără a fi necesare alte deplasări.

Comentarii Facebook