Serviciu de asistență a persoanelor vârstnice la domiciliu, la Cluj. Cum vor fi ajutați bătrânii



Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat, săptămâna trecută, un proiect pentru înființarea unui serviciu de asistență a bătrânilor la domiciliu.

Acest serviciu le va permite bătrânilor care nu au persoane care să le îngrijească, să aibă parte de ajutor în casă.

Prin hotărâre de Consiliu Local s-a înființat un asemenea serviciu în structura Primăriei, cu 30 de posturi. Această structura va avea grijă de bătrânii bolnavi și singuri, care nu au pe nimeni sau va avea grijă de persoanele care ies din spital și nu au acasă o persoană care să le îngrijească sau să le acorde medicamentația”, a anunțat Emil Boc.

Angajații din cadrul serviciului îi vor ajuta pe bătrâni cu treburile casnice, cu igiena corporală sau orice alte probleme mai au aceștia.

Acești 30 de oameni care vor fi angajați la primărie, dintre cei cu diplomă și atestat, vor putea merge la domiciliu, să le facă cumpărăturile, să le asigure igiena corporală, să îi sprijine în alte probleme administrative. Cu alte cuvinte să îi asigure că în viața de zi cu zi au un sprijin bătrânii noștri, atunci când copii sau alte rude nu se află alături de ei”, a mai precizat Boc.

Un incident teribil a avut loc săptămâna trecută la Cluj-Napoca, unde doi bătrâni, soț și soție, au fost găsiți morți în propria locuință, în centrul orașului.

Suspiciunea este că femeia ar fi murit prima, iar soțul acesteia, imobilizat la pat, nemaiavând cine să îl îngrijească, a murit ulterior, fără a mai avea cine să îi dea medicamente și alimente.

Comentarii Facebook