Șeful Poliției Cluj a contestat sancțiunea primită în urma incidentului din localul Papahida, unde murit bucătarul Adrian Pop


Șeful Poliției Cluj, comisar șef Mircea Rus, a fost sancționat disciplinar cu ”mustrare scrisă”, pentru că nu a raportat Bucureștiului incidentul din localul Papahida, unde a murit bucătarul Adrian Pop și unde au fost prezenți doi polițiști.

Mircea Rus a contestat sancțiunea, pe motiv că este netemeinică și nelegală. Șeful Poliției Cluj a mai arătat că această sancțiune îi blochează înaintarea în grad.

Prin Dispoziția 6109/19.08.2021 emisă de către Inspectoratul General al Poliției Române s-a dispus sancționarea sa disciplinară  cu ”mustrare scrisă” pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzută de art 57 alin (1) lit b) din Legea 360/2002 – ”neglijența manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege”, scrie Clujust.ro.

Cazul a fost intens mediatizat, ceea ce a adus prejudicii de imagine Poliției Române. 

Mircea Rus a subliniat că au fost întocmite două rapoarte de cercetare, în primul fiind gpsit nevinovat, iar în al doilea a fost sancționat.

Tribunalul Cluj a dispus suspendarea raportului de sancționare, până la soluționarea acțiunii pe fond: ”Instanţa va admite cererea de suspendare a Dispoziţiei nr. 6109/19.08.2021 emisă de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, până la soluţionarea definitivă a acţiunii pe fond”.

Bucătarul Adrian Pop a murit după ce a fost lovit la un chef unde erau și polițiști

Chef Adrian Pop a murit la Cluj, în 15 martie, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca. Acesta a fost lovit la cap și a ajuns în comă la spital. 

În 7 martie, a avut loc la localul Papahida o petrecere cu polițiști, fiind ziua de naltere a agentului Cristian Marchiș. Grupul s-a dus noaptea spre Suatu, la peste 25 de kilometri distanță, dar nu au mai fost serviți cu băutură. Chef Adrian Pop s-a urcat cu petrecăreții în mașină și a pornit spre Apahida. 

N.M., prieten cu Adrian Pop, a relatat ce a văzut. Acesta a fost sunat și rugat să vină să îl ia cu mașina, fiind probabil unele tensiuni. N.M. l-a găsit pe Adrian Pop în Apahida făcând skandenberg cu o altă persoană.

La data de 7 martie a.c., în jurul orei 02.40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în apropierea unui local public situat pe strada Libertății, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconștiență. Echipajul deplasat la fața locului a identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical și transportat la o unitate de specialitate.

În urma primelor verificări efectuate de polițiști și a informațiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanți părăsind încăperea. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, sub coordonarea procurorului de caz. În vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe clădire”, a precizat IPJ Cluj, după incident.

Date din ancheta morții cunoscutului chef Adrian Pop: Sunt audiați 10 martori. Polițiștii, care au fost la petrecere, erau în timpul liber

Comentarii Facebook