Dialog halucinant într-o parcare din Cluj. N-a vrut să cedeze locul destinat persoanelor cu dizabilități, unui părinte care are copil cu handicap


Părintele unui copil cu dizabilități a trecut printr-o experiență extrem de neplăcută în „orașul de cinci stele”. Părinții minorilor care posedă certificat de încadrare în grad de handicap, beneficiază de anumite facilități, ca să poată avea grijă de aceștia. Între aceste facilități se numără și locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Unii clujeni însă par să rămână absolut indiferenți față de necesitățile acestor cetățeni.

Un părinte a relatat pe un grup Facebook, dialogul halucinant pe care l-a avut într-o parcare din Cluj, când a avut nevoie de locul destinat persoanelor cu dizabilități. Un clujean a parcat pe un asemenea loc, și a refuzat să-l elibereze chiar dacă a fost rugat frumos, de părintele copilului cu dizabilități. 

Azi am trăit o experiență foarte neplăcută.Vă povestesc pe scurt. Locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități sunt ocupate de mașinile unor cetățeni care nu au talonul sau dreptul de a parca pe acele locuri, din păcate eu am un astfel de tichet pentru copilul meu care suferă de Autism și în fiecare zi sunt nevoit sa îl duc de la o terapie la alta în diferite zone ale orașului. Azi eram în centrul orașului Cluj, iar un cetățean era parcat pe un loc rezervat pentru persoanele cu dizabilități. 

Am oprit în locul respectiv am văzut ca nu are afișat pe modul mașini un astfel de certificat, rugându-l frumos să elibereze locul întrucât eu am un astfel de certificat. Moment în care acea persoană mi-a răspuns că nu mă vede Handicapat și că nu va elibera parcarcarea. Eu îi spun frumos că nu eu am problema ci copilul. La care îmi răspunde că nu vede copil cu mine. Nu avea cum să îl vadă că urma să îl iau de la terapie. Rușine”, a relatat părintele în grupul Info Trafic Cluj-Napoca.

Amenzi uriașe pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap

Șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă amenzi uriașe dacă încalcă această regulă.

Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, transmite Poliţia Română.

Comentarii Facebook