Șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, în cărți pentru o funcție mare la București: Unii nu sunt foarte fericiți


Comisarul șef Mircea Rus, șeful IPJ Cluj, este unul dintre favoriții pentru funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție Române.

Postul este ocupat acum de chestorul Eduard Miriţescu (51 de ani), împuternicit la conducerea Poliţiei Române în 2020, după demisia lui Liviu Vasilescu. Miriţescu a condus din februarie 2016 şi până în aprilie 2019 Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. 

Fiind împuternicit, Miriţescu poate fi dat la o parte oricând, ceea ce se și dorește acum. Între numele vehiculate se numără și cel al comisarului șef Mircea Rus, de la Cluj. 

Mediile politice clujene susțin această numire, care ar crește și vizibilitatea Poliției Române, dar ”unii nu ar fi fericiți” pentru că s-ar distruge cuiburile.

Mircea Rus s-a evidențiat la Cluj prin faptul că a îmbunătățit imaginea instituției, care s-a scuturat de lipsa de transparență, iar orașul a devenit mai sigur. 

În plus, o dată cu venirea lui Mircea Rus la conducerea IPJ Cluj s-a pus capăt unei eterne serii de împuterniciți, care a început după plecarea lui Ioan Păcurar, în 2013, care a ieșit la pensie la 53 de ani. Rus a câștigat concursul pentru funcția de șef al IPJ Cluj. 

Comentarii Facebook