Şef SMURD Bihor: Iovan şi studenta Aurelia Ion nu ar fi supravieţuit nici dacă...

 

Şeful SMURD Bihor, medicul Beres Zsolt, a fost primul care a evaluat starea răniţilor din accidentul aviatic din Apuseni.

 

El a declarat că "pilotul şi studenta care au murit nu ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute".

 

"De când am participat la acea operaţiune, sunt obosit de hărmălaia mediatică, să aud că pilotul şi studenta din avion au murit de hipotermie pentru că nu s-a ajuns la timp la locul prăbuşirii. Eu nu am făcut autopsia, dar judecând clinic şi ţinând cont şi de experienţa mea de salvator montan şi speo, nu cred că pilotul şi studenta care au murit ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute", a declarat medicul Beres Zsolt, şeful UPU a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea şi al SMURD Bihor.

 

"Să afirme cineva că pilotul şi fata au murit de hipotermie este o mare prostie. Copilotul, care era cu femurul fracturat şi a pierdut doi litri de sânge, nu a murit de hipotermie, ceea ce înseamnă că nu de hipotermie a murit nici pilotul, ci din cauză că avea răni extrem de grave. De altfel, nu se moare de hipotermie în 30 de minute, aşa cum s-a întâmplat cu pilotul", a spus Beres, conform Mediafax.

 

El a spus că studenta Aurelia Ion avea "fracturată coloana cervicală, iar abdomenul era întins, semn al unei imense hemoragii interne. Nu de hipotermie a murit, aceasta este opinia mea categorică" şi nu ar fi putut să fie salvată "chiar dacă ar fi fost condiţii ideale, vizibilitate, temperatura aerului bună, caldă şi s-ar fi intervenit în 30 de minute cu un elicopter care să preia direct victimele".

 

Medicul Beres Zsolt a fost mandatat de Raed Arafat să coordoneze activitatea de evaluare a răniţilor şi de evacuare a acestora, până la preluarea lor de echipajele coordonate de directorul medical al operaţiunii, coordonatorul SMURD Cluj, doctoriţa Golea.

 

Primii medici care au ajuns la epava avionului, DOUĂ TINERE VOLUNTARE la SMURD CLUJ

Comentarii Facebook