Ședință extraordinară a CL Florești pentru a rezolva problema deșeurilor. Asta e BĂTAIE DE JOC

UPDATE

 

Ședința a fost boicotată de o parte din consilierii locali, care au făcut imposibilă discutarea capitalizării. 

 

Am convocat de azi dimineata o sedinta de indata a Consiliului Local Floresti pt a incerca din nou rezolvarea gravei probleme a deseurilor in Floresti. Sedinta a avut loc la ora 15.00. Din pacate au fost prezenti doar 12 consilieri locali, nefiind cvorum. CONCLUZIILE LE TRAGETI CU TOTII, SINGURI...

 

AU FOST PREZENȚI

Bogdan Pivariu, Tatiana Hinteuar, Camelia Cristolțan, Adriana Brad, Laar Andras, Traian Abrudan, Nicolae Oltean, Ioachim Vancea -PNL

Cîmpean Sebastian, Doru Matei - PSD

Albert Ileana, Albert Zoltan - UDMR

 

AU ABSENTAT

Szekely Istvan, Szekely Istvan - UDMR

Florentina Vaida, Dan Maier - ALDE

Adrian Mic, Cristian Coroian - PMP

Oprea Luisa - PSD”, a scris Horia Șulea, pe Facebook.

 

------------------------------- 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru a se rediscuta problema deșeurilor menajere. 

 

În prezent firma Quatro Eco Salub (QES) are nevoie de capital pentru a face investiții în utilaje, fiind depășită de realități, susține conducerea firmei. 

 

Compania are de recuperat restanțe mari de la populație: 900.000 de lei, în Florești, 400.000 de lei, în Gilău, iar restul pana la 1,6 milioane de lei din Căpușu Mare și Măguri Răcătău.

 

În 6 decembrie, a avut loc o ședință de îndată a CL Florești, dar numai consilierii PNL au votat pentru capitalizarea firmei cu suma de 1,2 milioane de lei. Primăriile din Gilău, Căpușu Mare și Măguri Răcătău au votat acest lucru în unanimitate, toate cele patru localități fiind acționare în această firmă, cu 89% din acțiuni.

 

În aceste condiții, Gilăul a ajuns acționar majoritar. ”Am avut o discutie mai aprinsa cu primarul Horia Sulea, care, desi imi este prieten, i-am spus ca dupa votul dat de consilierii locali floresteni, in sedinta de marti, ridicarea gunoiului in Floresti se va face in anumite conditii. In primul rand, Gilaul are prioritate pentru ca a devenit actionar majoritar. In ultimele doua zile masinile noastre au facut curat in Gilau si e aproape luna si bec. Florestenii trebuie sa inteleaga ca au datorii imense, iar ridicarea gunoiului se va face seleciv.

 

Vom avea toleranta pentru maxim o factura restanta. Intram la curatenie incepând de joi, dar numai la asociatiile care au platit sau au intarzieri la plata de cel mult o luna”, a declarat Florin Otrocol, directorul QES.

 

Vineri, de la ora 15.00, la are loc ședința unde se rediscută aceste propuneri.

Comentarii Facebook