Se trage în Pădurea Făget? Clujean: ,,Mai sunt două căprioare și se înmulțesc ca naiba, trebuie vânate repede!''


O clujeancă reclamă că a auzit zgomote împușcături atunci când se afla la o plimbare în Pădurea Făget, duminică. 

,,Drumețeam, adulți și copii, la amiază prin Pădurea Parc Făget 1.0, aproape de platoul pe care se află vechiul observator astronomic, când auzim, relativ aproape de noi ceva ce semăna cu niște împușcături. Nu pot băga mâna în foc că asta erau, dar una din persoanele din grup, care vânează ocazional, ne-a garantat că erau focuri de armă. Ne-am întors rapid în vale, spre Vila Tușa, de unde venisem și am sunat la poliție”,  spus femeia pe un grup de pe o rețea de socializare.

Potrivit femeii polițiștii nu au identificat nimic suspect.

,,Cei de la poliție au spus că au efectuat verificări, dar nu au depistat nimic. Sunt curioasă dacă a mai fost cineva prin zonă azi și știe mai multe despre cei ce au tras sau au produs acele zgomote similare împușcăturilor.”, a adăugat femeia.

Se pare că experiența clujencei nu a fost unică întrucât mai mulți oameni au auzit împușcături în mai multe zone din Cluj.

,,Am auzit de multe ori împușcături în diverse zone din Făget (Peana, Bilașcu, Sf. Ion, Roata). Nu ți s-a părut, e pe bune și e un fenomen regulat, nu o excepție. Din păcate poliția nu poate sau nu vrea să acționeze rapid pentru a-i prinde, la fel ca în cazul offroad-ului ilegal din aceleași locuri” a spus un bărbat.

Oamenii pun acest fenomen pe seama vânatului.

,,Noi am pățit la fel weekendul trecut într-o pădure f circulată din Florești. Prietenul meu a aflat luni, de la un coleg de serviciu (în Sibiu) că s-a deschis sezonul la mistreț, dar nu știu cum se fac chestiile astea ...n-am văzut niciun anunț, nicio informare iar împușcăturile se auzeau destul de aproape și din ce în ce mai aproape. Din păcate nici nu ne-am gândit să sunăm la poliție, doar am luat-o la picior în direcție opusă sperând că nu dăm nas în nas nici cu mistreții, nici cu vânătorii”, a adăugat o femeie.

Un clujean a făcut haz de necaz comentând: ,,Mai sunt doua caprioare si se înmulțesc ca naiba,trebuie vânate repede!”


Comentarii Facebook