Se renovează clădirea veche a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei. Câți bani a alocat Ministerul Culturii


Reprezentanții Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei anunţă că se încep lucrările de consolidare şi reabilitare pentru parterul şi primul etaj ale corpului vechi a clădirii muzeului, lucrări care vor dura aproximati 2 ani de zile.

Lucrările propriu-zise vor începe după finalizarea licitației, care va avea loc în perioada februarie-martie. lucrări ce vor demara după finalizarea licitaţiei de încredinţare a acestora.

Licitaţia va fi organizată pe parcursul lunilor februarie-martie a.c.iar lucrările de consolidare vor dura 2 ani conform proiectului de execuţie. Aceste lucrări le premerg pe cele de reamenajare la standarde europene a spaţiilor expoziţionale, proces de modernizare care va avea ca rezultat un muzeu reprezentativ pentru Transilvania”, informează reprezentanții MNIT.

Suma alocata de Ministerul Culturii pentru lucrările preconizate pentru anul în curs e de 3 milioane de lei.

De asemenea, în limita posibilităților, muzeul va continua să funcţioneze normal şi pe perioada lucrărilor, cu expoziții temporare și alte evenimente specifice, ce vor fi organizate ca şi până acum, la etajul 2 al clădirii.

Comentarii Facebook