Se redeschid școlile din Florești, pentru că incidența COVID a scăzut


Școlile din Florești urmează să se redeschidă luni, conform ultimelor date statistice prezentate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

Incidența cazurilor COVID-19 a scăzut la 1 caz la mia de locuitori, adică din cei 46830 de oameni care locuiesc cu acte legale în Florești, 47 au COVID-19. Trendul este unul descrescător, astfel că până luni, 24 mai, specialiștii se așteaptă la mai puține cazuri.

Decizia deschiderii școlilor trebuie să fie luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, care se va întâlni în cursul zilei de vineri, 21 mai. Școlile din Florești ar urma să se redeschidă de luni, cu participarea tuturor elevilor. 

Avem lucruri pozitive de spus, după ce rata de infectare este în scădere. Campania de vaccinare merge foarte bine. Felicit pe toată lumea și mă bucur că am înțeles cu toții să respectăm regulile și să ne vaccinăm. Este important că și de acum încolo să se respecte regulile.

Școlile sunt pregătite pentru redeschidere, în momentul în care autoritățile județene vor da semnalul. Avem nevoie de reluarea vieții, dar nu putem face acest lucru, dacă nu suntem uniți”, a spus primarul Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook