Se face anchetă la Institutul Oncologic din Cluj, unde sunt 20 cazuri de coronavirus


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat că a dispus o anchetă la Institutul Oncologic din Cluj, unde s-au îmbolnăvit cu coronavirus 17 pacienți și 3 cadre medicale. 

Am sesizat atât Inspecția de Stat cât și Corpul de Control. Am cerut o anchetă, fiindcă acolo sunt mai multe lucruri de verificat”, a transmis Nelu Tătaru pentru actualdecluj.ro. Controlul nu are implicații politice sau prietenii, fiind unul profesional.

Până în acest moment, ancheta Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj fiind în derulare, nu se știe cine a fost pacientul zero de la Institut, fiind cazuri venite din toată țara, unii dintre ei numai la tratament, fără a fi internați. Autoritățile așteaptă răspunsul DSP, dar deja se consideră că este transmitere comunitara.

Vineri, 10 aprilie, șaisprezece persoane fuseseră confirmate pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19) la Institutul Oncologic Cluj-Napoca. Printre acestea se numără o asistentă și psiholog spitalului. Toate persoanele infectate sunt izolate.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, vineri, că depistarea persoanelor infectate a avut loc în urma unei testări a tuturor pacienților.

14 pacienți pozitivi, asimptomatici, din care 3 sunt din județul Cluj. Mai e o asistentă medicală și psihologul spitalului, tot asimptomatici. Se testează toți pacienții spitalului și întreg personalul medical. Până în prezent au testat peste 300 persoane, probabil până la finalul weekendului vom avea toate rezultatele”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Tot week-end-ul s-au făcut testări, iar numărul bolnavilor a crescut la 20, dintre care 17 pacienți și 3 cadre medicale, două asistente și psihologul Institutului.

La Instititul Oncologic din Cluj s-a ajuns la 20 de infectați cu coronavirus

Comentarii Facebook