La Instititul Oncologic din Cluj s-a ajuns la 20 de infectați cu coronavirus


La Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca au fost testațe 974 de persoane în urma focarului izbucnit săptămâna trecută.  

În total sunt 20 de persoane infectate cu coronavirus, din care 3 cadre medicale, cele două care au fost depistate săptămâna trecută și încă o asistentă.

Vineri erau 16 persoane depistate pozitiv, după 300 de testări, 14 pacienți și 2 cadre medicale, o asistentă medicală și psihologul spitalului. ”Trebuie menționat că toate kiturile de testare utilizate pentru aceste teste au fost achiziționate din sponsorizări. Este în curs anchetă epidemiologică sub coordonarea DSP Cluj”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Direcția de Sănătate Publică a județului (DSP) Cluj a declanșat o anchetă pentru a încerca să stabilească cine a fost pacientul zero în focarul de la Institut. Lucrurile sunt dificil de stabilit pentru că medicii tratează pacienți din toată țara, iar unii vin numai la tratament și apoi pleacă acasă, putând foarte bine să fie asimptomatici și să fie diagnosticați cu COVID 19 peste câteva zile. 

Situația de la Institutul Oncologic din Cluj este deosebit de gravă, pentru că o boală precum coronavirusul poate fi fatală pentru un pacient cu cancer. 

Comentarii Facebook