Miercuri 24 Aprilie

Se crapa Clujul! Strada Aurel Vlaicu are o fisura de cateva sute de metri- VIDEO

Strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca are o fisura longitudinala de circa 300 de metri, de la intersectia cu strada Siretului si pana la podul de la IRA. Soferii spun ca e ca la cutremurul din Chile.

 

Fisura a devenit vizibila dupa topirea zapezilor din aceasta iarna si se accentueaza pe alocuri, avand de la 2 cm latime pana la 10 cm. Sub asflatul care dispare se vad straturile asternute in de-a lungul anilor. Reprezentantii primariei municipiului Cluj-Napoca sustin ca strada Aurel Vlaicu a fost modernizata ultima data in 1998 si ca de atunci au fost facute doar lucrari de plombare.

Soferii fac haz de necaz si spun ca se bucura ca fisura nu e ca la cutremur si nu cad cu masinile direct in groapa. "Nu mai avem ce spune pentru ca oricum sunt atatea gropi, incat e ca si cand ai cere apa in desert. E ca la cutremur, s-a crapat strada de parca am fi in Chile. Primaria e bulversata si nu are solutii. Au facut asfaltari de mantuiala si acum se vad rezultatele", a spus un taximetrist, care stationa pe strada Aurel Vlaicu.

Primaria clujeana a lansat un plan de investitii pentru a repara si intretine strazile. Daca in ultimii ani administratia locala a investit sute de milioane de euro in asfaltarea strazilor care acum se sprg si se crapa, acum va investi un miliard de lei, adica 243 de milioane pentru reabilitarea si plombareadrumurilor.


Licitatia pentru adjudecarea acestei finantari gigant a fost amanata deoarece o firma din Bistrita a contestat caietul de sarcini si conditiile impuse de primarie. Licitatia trebuia sa aiba loc in 15 aprilie, dar a fost amanata. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a solicitat administratiei locale o serie de documente si va da un verdict in 30 de zile de la primirea acestora.

Comentarii Facebook