Se caută voluntari din Cluj pentru o linie telefonică tip Tel Verde, care să ofere consiliere anti-suicid

 

Asociaţia Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS) a lansat proiectul ”La un apel distanţă de speranţă”, iar în primă fază sunt căutați voluntari care să lucreze la un serviciu telefonic de tip TelVerde.

 

”Începutul anului 2013 a stat sub semnul sinuciderilor, când în 3 săptămâni nu mai puţin de 5 persoane au ales moartea în detrimentul vieţii. Aceste destine puteau fi salvate? Aceşti 5 oameni ar mai fi recurs la gestul disperat dacă ar fi avut la dispoziţie o alternativă, aceea de a discuta, sub totala protecţie a anonimatului, şi gratuit, cu o persoană dispusă să asculte şi să ajute? Pentru că, ne place sau nu, atunci când speranţa dispare de la orizont, avem nevoie de oameni în jurul nostru.

 

În acest context, Asociaţia Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS) lansează proiectul “La un apel distanţă de speranţă”, care are ca scop acordarea de servicii de consultanţă de specialitate, gratuită şi confidenţială, oferită sub protecţia anonimatului, persoanelor aflate în criză suicidară, prin intermediul unei linii telefonice de tip TelVerde.

 

Proiectul îşi propune să vină în sprijinul comunităţii locale, care se confruntă în ultima perioadă cu un număr tot mai mare de cazuri de suicid.

 

Etapa I a proiectului constă în înscrierea şi preselecţia operatorilor liniei telefonice. În acest sens, ARPS organizează, în perioada 2 - 30 aprilie 2013, o sesiune de înscriere a voluntarilor. Cei

interesaţi, sunt invitaţii să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa arps@antisuicid.com”, a precizate prof. dr. Doina Cosman, președintele Asociației.

 

Persoanele selectate vor participa, în etapa a II-a a proiectului, la cursurile de pregătire organizate de specialiştii ARPS.

 

Asociaţia Română de Prevenţie a Suicidului a fost înfiinţată în anul 2010 cu scopul de a crea un loc de convergenţă care să permită participanţilor săi voluntari, respectiv cadrelor medicale de specialitate, instituţiilor sau organizaţiilor interesate, desfăşurarea de activităţi şi luarea de decizii privind menţinerea şi promovarea calităţii vieţii prin prevenirea suicidului.

Comentarii Facebook