Joi 28 Mai

Școlile din Cluj-Napoca, dotate cu butoane de panică FOTOȘcolile din municipiul Cluj-Napoca sunt dotate cu butoane de panică, amplasate în locuri accesibile cadrelor didactice, paznicilor și elevilor.

Acestea pot fi apăsate pentru a transmite un semnal către dispeceratul Poliției municipiului, ceea ce determină deplasarea imediată la școală a celui mai apropiat echipaj de poliție.

Proiectul a fost inițiat în anul 2010, iar butoanele sunt funcționale în școlile din municipiu - 53 de unități de învățământ preuniversitar sunt dotate cu unul sau două butoane de panică. Primăria a achiziționat centrale de transmisie alarmă pentru fiecare, o îmbunătățire a sistemului de securitate cu butoane de panică ce a fost realizată anul trecut. De asemenea, au fost montate butoane de panică în școlile/liceele care funcționează în clădiri noi”, a anunțat Emil Boc.

La ora începerii cursurilor și la încheierea acestora, la intrarea fiecărei școli este prezent un polițist local, un polițist din poliția națională sau un jandarm.

De asemenea, poliția locală, poliția națională și jandarmeria, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, efectuează în preajma școlilor acțiuni pentru prevenirea absenteismului și a consumului de substanțe halucinogene. Totodată, politiștii locali de la serviciul Inspecție comercială verifică chioșcurile din proximitatea școlilor, pentru a preveni vânzarea de alcool și tutun.


Comentarii Facebook