Școlile din centrul Clujului vor avea orar diferențiat. Ambuteiajele apar pe Avram Iancu și Kogălniceau

 

Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a explicat că mai multe școli din centrul orașului, din zona străzilor Mihail Kogălniceanu și Avram Iancu, vor avea orar diferențiat.

 

Noi chestiunea aceasta am încercat să o punem în aplicare anul trecut. Nu e nimic nou. Anul trecut am pus-o în aplicare parțial, pentru că a avut loc o reținere destul de serioasă din partea consiliilor de administrație, deoarece copilul de clasa pregătitoare mai are un frate într-o clasă mai mare, iar părinții îi aduc împreună.

 

Mai e și problema profesorilor. Eu nu pot să mut toată școala, pentru că profesorii dintr-o școală au ore și în altă școală. Atunci trebuie să găsești o chestie de echilibru. 

 

Noi am încercat anul trecut și am mutat Apáczai Csere János la 7.30, pe zona Kogălniceanu, pentru că problemele le avem pe Avram Iancu și Kogălniceanu. 

Anul acesta am mers pe ideea de a aduce clasele pregătitoare de la Coșbuc, Racoviță, Șincai și Apáczai Csere János la ore diferite. Putem cu clasele pregătitoarele pentru au alt program, de 35 de minute, deci o alternanță și se putea, nu e ca la claselele celelalte. 

 

Liceul Emil Racoviță va venit la ora 7.45, iar Apáczai Csere János de la 7.30. Restul Șincai și Coșbuc de la 8.30.

 

Deci undeva vreo 400 de copii, foarte mici, vor veni la ore diferite. Teoretic asta înseamnă 400 de mașini care vor veni la alte ore decât atunci când e nebunia. Acesta este un pas. După două săptămâni vom vedea cum merge și vom lua alte măsuri.

 

Restul elevilor, de la clasa întâi în sus, vor veni normal, la ora 8.00. 

 

N-am putut aduce mai multe clase la alte ore, pentru că ceiallți au orar de 50 de minute”, a explicat Valentin Cuibus.

 

Primarul Emil Boc a vorbit despre schimbarea orarului la ultima ședință a consiliului local Cluj-Napoca. 

 

Boc schimbă ORARUL școlilor ca să nu fie traficul BLOCAT

Comentarii Facebook