Boc schimbă ORARUL școlilor ca să nu fie traficul BLOCAT


Primăria Cluj-Napoca are pregătite două variante pentru a mai elibera traficul din oraș, odată cu începerea noului an școlar, ținând cont că mai durează până se vor finaliza lucrările de modernizare.

Astfel, primarul Emil Boc spus că una dintre măsurile prin care să se decongestioneze, cât se poote, traficul în orele de vârf este gradarea orarelor unităților de învățământ din oraș.

Prima măsură este de a grada începerea orelor la școală. La 08.00, 8.15, 8.30, 8.45. Aceasta este prima variantă prin care putem ameliora puțin situația traficului”, a declarat Emil Boc.

Cea de-a doua măsură este ca unitățile de învățământ să desemneze o persiană persoane care să ia copiii de la mașina părinților și să îi ducă în școală, pentru a nu mai se pierde timpul cu parcările. Edilul șef a dat și exemplul Seminarului unde a precizat că este o persoană care ia copiii de la mașina părinților pentru a-i duce în clasă.

Până se dă jos părintele, până ia copilul, până îl duce în clasă, iar se face blocaj”, a mai spus Boc.

Primarul a precizat că va discuta și cu conducerile școlilor pentru a vedea dacă se poate implementa o astfel de măsură.

Comentarii Facebook