Școli abandonate în Cluj! Puteau fi reutilizate, dar au fost lăsate în paragină și sunt acum imposibil de salvat


Clujul are mai multe școli abandonate din anul 2000, când criza a impus comasarea unităților de învățământ, pentru a se face economii. Clădirile puteau fi utilizate în alt scop, dar a fost mai ieftin să fie abanonate. 

Una dintre școli este în Viile Dejului, județul Cluj. ”Cineva şi-a ţinut caii în bibliotecă, şi chiar nu aş vrea să calc în vreun noroc, pentru că şi miroase foarte urât aici...Copacii au crescut prin ferestre, iar aici avem o veche imprimantă cu ace. Funcţiona cândva...Uite, un disc de telefon vechi”, a relatat reporterul Antena 1, Alex Prunean, conform observatornews.ro

WhatsApp Image 2022-09-14 at 13.56.28.jpeg

Terenul este atractiv, dar clădirea a fost abandonată. ”Avem  o suprafaţă de peste 11.000 de metri pătraţi. Clădirea e foarte veche, o să o demolăm pentru că nu mai are utilitate”, a spus primarul Dejului, Morar Costan.

În Oșorhel, comuna Bobâlna, este altă școală abandonată. Acolo au învățat, timp de 40 de ani mii de elevi, dar din 2004 clădirea a fost abandonată din lipsă de fonduri de întreținere. Acum Primăria vrea acum să facă altă școală. ”Nu a fost conservată. La orice îţi trebuie bani. Noi avem un proiect, proiectul este în valoare de 10 miliarde. Acum trebuie să ne iasă autorizaţia de construcţie, şi putem demara procedura de licitaţie”, a declarat Augustin Mureșan, primarul comunei Bobâlna.

Comentarii Facebook