Şcoala Internaţională se deschide în 3 septembrie şi va avea un nume nou: Transylvania College

 

Şcoala Internaţională Cluj îşi deschide porţile, în 3 septembrie, pentru cei aproape 500 de elevi, sub un nou nume: Transylvania College.

Şcoala Internaţională Cluj a avut în vara 2012 cele mai bune rezultate Cambridge din SE Europei.
 
 
Transylvania College, şcoala reuneşte elevi din 25 de ţări, de pe 6 continente. Cu toţii se vor bucură în acest an de un campus extins, cu spaţii de studiu noi şi ultra-moderne.
      
Am luat decizia de a schimba denumirea şcolii în Transylvania College pentru a marca creşterea semnificativă înregistrată în ceea ce priveşte numărul de elevi şi numărul cadrelor didactice şi totodată pentru a evidenţia statutul nostru ca singura şcoală acreditată Cambridge-COBIS din afara capitalei” a declarat domnul Julian Hingley, directorul şcolii.
 


Un nou nume şi o nouă clădire nu sunt singurele surprize plăcute pe care Şcoala Internaţională Cluj, de acum Transylvania College le pregăteşte părinţilor şi copiilor. Şcoala oferă în acest an trei clase pregătitoare, două dintre ele urmând curriculum-ul românesc, cu predare intensivă în limba engleză şi oferă, ca şi noutate, o clasă pregătitoare pe linia internaţională, care urmează curriculum britanic, cu predare exclusiv în limba engleză. Pentru ca tranziţia de la grădiniţă la şcoală să fie cât mai uşoară, copiii din clasele pregătitoare vor servi trei mese pe zi, gătite proaspăt în bucătăria şcolii şi vor învăţa într-o sală de clasă dotată cu mobilier adecvat vârstei şi în care se vor putea bucura şi de momente de joacă şi relaxare.
 
Programul zilnic al copiilor din clasa pregătitoare începe la 8:15 şi se încheie la ora 16:00, copiii având însă posibilitatea să rămână la activităţi extraşcolare până la ora 17:00.
 


Am avut mari emoţii legate de clasa pregătitoare şi adaptarea copilului meu la mediul şi programul de şcoală. Am luat decizia de a-l înscrie la Şcoala Internaţională Cluj datorită reputaţiei excelente a şcolii, experienţei cadrelor didactice care sunt specializate pentru a preda la clasa pregătitoare, programului zilnic şi activităţilor oferite. Este foarte important pentru noi şi faptul că-l ştim în siguranţă şi că primeşte mâncare sănătoasă. Acum aşteptăm cu nerăbdare începerea noului an şcolar, George este încântat că va purta uniformă şi că merge la scoala”, a mărturisit Monica, mama unui copil nou înscris în clasa pregătitoare la Transylvania College.
 
Ca şi noutate, copiii de la creşă şi grădiniţă şi elevii, începând cu ciclul primar şi până la liceu, vor putea studia într-o nouă clădire construită pe principii de sustenabilitate şi eficienţă energetică. Studiile au demonstrat că, învăţând în astfel de clădiri ”verzi”, unde se ţine cont de iluminatul natural, de eficientizarea modului de încălzire şi răcire a spaţiilor, unde materialele folosite sunt naturale şi non-toxice, iar aerul din sălile de clasă este în permanenţă curat, rezultatele elevilor la învăţătură cresc spectaculos, cu peste 30 %, iar absenţele pe motive medicale sunt reduse cu peste 25 %. 
 
La deschiderea oficială care va avea loc luni dimineaţă, în 3 septembrie, la ora 8:30 vor fi anunţate în faţa întregii şcoli şi rezultatele excepţionale obţinute de elevii din liceu la examenele Cambridge din sesiunea de vară. Peste 75 % dintre elevi au obţinut note de A şi A*, rezultatele calificând astfel Transylvania College drept cea mai bună şcoală internaţională din România şi din regiune.
 


În liceul internaţional elevii studiază după curriculum şi manuale Cambridge la toate disciplinele, predarea realizându-se în limba engleză. Toate examenele pe care elevii le susţin în liceu sunt trimise la universitatea Cambridge pentru a fi corectate, notele obţinute fiind astfel acordate conform aceloraşi standarde internaţionale respectate în peste 150 de ţări. Examenele A-Levels pe care elevii le susţin la finalul liceului sunt echivalente ale bacalaureatului românesc şi ale celui internaţional, oferind absolvenţilor acestei şcoli oportunităţi extraordinare pentru a intra cu succes la cele mai bune universităţi din ţară şi din străinătate.
 
Părinţii interesaţi să afle mai multe informaţii despre Transylvania College sunt invitaţi să participe la prima ediţie a ”Zilei Porţilor Deschise” organizată vineri, 7 septembrie 2012 începând cu ora 9:00.

Mai multe informaţii despre şcoală sunt disponibile pe site-ul instituţiei, www.scoalainternationala.ro.

Comentarii Facebook