Școala din Florești va fi terminată până în luna octombrie - FOTO

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a afirmat, după o vizită făcută pe șantierul școlii din comună, că toată construcția va fi dată în folosință până în luna octombrie.

 

Lucrarile la noua scoala se apropie de finalizare si imi place ce vad. Am fost nevoiti sa ridicam tonul si sa facem apel la clauzele contractuale pentru ca termenul de finalizare sa fie respectat, insa acum trecutul e trecut si doar prezentul, dar mai ales viitorul conteaza. Noua scoala-liceu va avea 42 de sali de clasa, 4 laboratoare, sala de conferinte si doua terenuri de sport. Am vorbit cu muncitorii de pe santier si acestia mi-au dat asigurari ca in maximum doua luni si jumatate constructia va fi finalizata in intregime.

 

Dorinta mea este ca in aceasta cladire sa existe toate ciclurile educationale: primar, gimnazial, liceal. Deoarece invatamantul teoretic este bine acoperit de colegiile teoretice din municipiu, intentia mea este de a propune conducerii ISJ Cluj dezvoltarea invatamantului tehnic (clasele IX-XII) si a invatamantului dual (scoala profesionala). Specializarile vor fi discutate cu ISJ Cluj, agenti economici, comunitatea locala, pentru a raspunde unei nevoi reale si asteptarilor familiilor din Floresti.

 

Peste aproximativ o luna, in imediata apropiere, la nici 300 de metri distanta de scoala, vor incepe lucrarile la cresa cu o capacitate de 200 de locuri, licitatia fiind castigata de SC Boemial, cea care a construit si gradinita de pe strada Ioan Rus, iar in acest interval de timp se vor da in folosinta si cele doua parcari din zona blocurilor ANL, una dintre acestea chiar in capatul cartierului.

 

In plus, strada Eroilor, capat ANL, va fi legata de strada Stejarului printr-un drum si aflat deocamdata la stadiul de macadam”, a declarat primarul Horia Sulea, conform florești24.ro.

 

Constructorul care a câștigat licitația, SC Coldea Constructii, a înregistrat întârzieri în execuție, iar acum ar fi subcontractat finalizarea proiectului.

Comentarii Facebook