Școala din Florești trece pe scenariul galben, adică elevii vor face cursuri în sistem hibrid


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a anunțat, luni, 5 octombrie 2020, că mai multe unități de învățământ din Cluj trec la scenariul galben, de la cel verde, care presupunea că toți elevii merg la cursuri. 

Măsura s-a luat pentru ”unitățile de învățământ preuniversitar din Dej, Gherla, Huedin și Florești, care erau în scenariul 1”, și acum trec  în scenariul 2. ”Trece în scenariul 3 Colegiul Național “Andrei Mureșanu” din Dej, unde au fost confirmate 4 cazuri de îmbolnăvire în 4 clase diferite. Tot în scenariul 3 trece și Liceul “Petru Maior” din Gherla, unde sunt confirmate 3 cazuri în 3 clase diferite”, a declarat prefectul Clujului.

Apariția unor cazuri în Florești a dus la trecerea Școlii Gimnaziale “Gh. Sincai” de la scenariul 1 la scenariul 2, adică de marți, 6 octombrie 2020, cursurile au loc parțial online.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis în ședința extraordinară de luni, 5 octombrie, obligativitatea purtării măștii la 100 de metri de unitățile de învățământ preuniversitar.

Hotărârea 42 care prevede că din 7 octombrie, de la 7.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoane cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe-o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. 

Măsura va fi respectată pe toată durata stării de alertă. 

Nerespectarea obligației de a purta masca în zonele stabilite se constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. 

Aplicarea contraventiei se va face de către organele abilitate”, se arată în Hotărârea 42. Citește AICI mai multe.

Comentarii Facebook