Scăpăm de ger până la finalul lunii? Ce anunță ANM


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 7 ianuarie - 20 ianuarie.

În Transilvania, vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a -4 grade, dar în data de 9 ianuarie acestea vor fi în creștere spre medii de 0...1 grad. Apoi, până pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de -4 grade. În perioada 13 - 17 ianuarie, media regională a maximelor se va situa între -2 și 0 grade, cu o ușoară tendință de creștere, în ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1...2 grade. 

Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa  în medie între -8 și -5 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 ianuarie când acestea se vor situa și sub pragul de ger, în medie între -14 și -10 grade.

În zilele 9 și 10 ianuarie, vor fi precipitații, posibil moderate cantitativ, dar cu caracter local și temporar și în perioada 11 – 15 ianuarie, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar izolat și trecător.

Comentarii Facebook