Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, va oficia slujba de înmormântare a bulibașei Rudi Varga


Familia bulibașei din Gilău, Rudi Varga, a cerut Armatei să participe la ceremonia de înmormântare de miercuri, 9 ianuarie, de la ora 12.00, din Cimitirul Eroilor, dar fiica bulibașei, Dana Varga, consilierul primului ministru Viorica Dăncilă, s-a lovit de un refuz.

Dana Varga a vrut ca la mormânt să fie și 3 soldați care să tragă salve de armă în cinstea celui care a fost bulibașa romilor din Gilău. Surse au precizat pentru Știri de Cluj că Armata a refuzat pentru că Rudi Varga nu are merite speciale care să ducă la aprobarea unui astfel de ceremonial dedicat personalităților și eroilor neamului. Ultima personalitate care a beneficiat de onoruri militare a fost marele taragotist clujean Dumitru Fărcaș, o personalitate recunoscută în toată lumea.

În schimb, mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, a acceptat invitația venită pe linie guvernamentală, de a oficia personal slujba de înmormântare a bulibașei din Gilău. ÎPS Andrei nu pare a fi deranjat de faptul că toată ceremonia de îngropare este învăluită într-un scandal nedorit. 

Familia lui Rudi Varga a săpat, fără a avea voie, groapa în Cimitirul Eroilor din Gilău, lângă monumentul Eroului Necunoscut și lângă mormintele unor eroi din Al Doilea Război Mondial, într-un gest catalogat drept sfidător de conducerea Primăriei din Gilău. Consilierii locali din localitate au aprobat săparea gropii în cimitirul comunal, la ”rând” cu ceilalți oameni, dar familia a dorit să sublinieze personalitatea celui care a fost bulibașa romilor din Gilău. 

Dana Varga a declarat că a fost dorinţa tatălui său de a fi înmormântat în zona Monumentului Eroilor din Gilău.

Nu este mormântul lângă Monumentul Eroilor, se exagerează. A fost acea hotărâre a Consiliului Local Gilău care a fost adoptată deoarece Consiliul Local şi primarul sunt şantajaţi de Roşianu (un alt rom din Gilău – n.red.) care a fost 40 de ani duşmanul lui tata şi al familiei”, a spus Varga, conform Mediafax.

Dana Varga este consilier de stat în aparatul de lucru al Guvernului, fiind numită în funcţie de fostul premier Mihai Tudose. Aceasta este şi secretar executiv al ALDE pentru minorităţi naţionale. În perioada 2006 – 2009 a fost secretar personal al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

SCANDALOS! Rudi Varga, bulibașa romilor din Gilău, înmormântat în cimitirul Eroilor cu ONORURI

Comentarii Facebook