Scandal sexual ca în filme între un procuror din Dej și un polițist. S-au spionat cu detectivi particulari


Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej Adrian Anghel a fost dat afară din magistratură, iar un polițist a decis să povestească motivele excluderii sale.

Deși are 60 de ani, fostul procuror pare să aibă o viață amoroasă foarte tumultoasă. Acesta a fost implicat în mai multe relații cu femei măritate, a stricat mai multe căsnicii și chiar și-a spionat rivalii cu ajutorul detectivilor particulari.

Soțul uneia dintre femeile pe care Anghel a pus ochii era un polițist. Omul povesteşte că în calitatea lui era obligat ca toate dosarele penale pe care le ancheta să le prezinte spre aprobare procurorului Anghel.

"Cu timpul, ne-am împrietenit. Venea la noi acasă şi mergeam cu el şi cu alţi prieteni în excursii. Acum vreo doi ani au venit la mine părinţii procurorului care mi-au spus să am grijă cu acesta deoarece îmi va strica familia aşa cum a făcut-o şi cu alte ocazii", a povestit bărbatul pentru evz.ro.

Polițistul susține că în 2012 același lucru i s-a întâmplat și lui. "El toată viaţa lui a stricat căsnicii. S-a cuplat cu femei care puteau să îi ofere o siguranţă financiară. Fosta mea soţie are mai multe afaceri. Şi la Cluj a făcut la fel, şi cu o doamnă din Dej, soţia unui director de la Apele Române a făcut la fel, etc. Apoi cu mine si soţia mea", se plânge poliţistul.

După o perioadă de timp, procurorul a început să depună o serie de anonime și două plângeri penale la adresa bărbatului și chiar a angajat o firmă de detectivi particulari pentru a-l spiona.

"M-a acuzat că l-am ameninţat cu o carabină pentru urşi chiar la el în birou. După ce au fost audiaţi jandarmii de la poartă şi au fost vizionate imaginile înregistrate s-a stabilit că este o minciună. Am primit NUP. Apoi m-a reclamat pentru denunţ calomnios dar am primit NUP pentru că s-a stabilit că nu am depus niciodată, niciun fel de denunţ împotriva lui", mai spune poliţistul.

După ce au fost prinși în flagrant, procurorul și șoția polițistului, Iolanda, s-au mutat împreună într-o casă de la marginea Dejului.

În perioada în care au fost împreună, procurorul Adrian Anghel a cerut directoarei unei case de copii să rezilieze contractul de aprovizionare a mâncării copiilor în favoarea firmei noii sale iubite, amenințând-o că în cazul în care nu va rezilia contractul îi va fae dosar penal pentru luare de mită.

În urma acțiunilor sale a fost derulată o anchetă de către Inspectia Judiciară, procurorul fiind exclus din magistratură.

Anghel susține că necazurile i se trag de la polițistul B.M. care, susține el, l-a reclamat cu orice ocazie a avut. "Am fost exclus din magistratură consider eu, din motive de trafic de influenţă. Mi s-a reproşat că aş fi fost la Şcoala Ajutătoare unde am întrebat de contract. Recunosc că am fost dar din motive întemeiate. De 10-11 ani, licitaţia este câştigată de aceeaşi firmă. Am avut drum, total întâmplător acolo şi am întrebat personalul dacă au un contract. Era de datoria mea să întreb şi să mă informez pentru acest lucru, având şi unele suspiciuni şi nu pentru a favoriza firma concubinei mele. Voi ataca decizia de excludere din magistratură".

Fostul procuror își motivează plângerile penale depuse împotriva polițistului spunând că acesta l-a amenințat cu moartea și susține că s-a cuplat cu fosta soție a acestuia abia când cei doi erau despărțiți.

"Acest poliţist şi comandantul de la Dej au făcut trafic de influenţă ca să fiu dat afară. Lui B.M., care este poliţist la economic urma să îi dau câteva amenzi pentru că nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu în mod corespunzător. Acum nu mai pot face asta pentru că nu mai sunt procuror", mai spune Anghel.

Adrian Anghel recunoaște că l-a urmărit pe B.M. cu ajutorul detectivilor privați, dar doar pentru că a aflat că are amante și că face btaconaj.

"L-am urmărit cu detectivii pentru că şi el m-a urmărit pe mine cu detectivi", a mai spus Anghel.

Comentarii Facebook