Scandal la un bloc din Mănăștur! Un clujean crede că administratoarea de bloc face „scheme”: „Habar nu am ce plătesc”


Un clujean care și-a cumpărat recent o garsonieră într-un bloc din Mănăștur spune că nu este sigur dacă administrația blocului colectează legal cheltuielile de la locatari. Bărbatul precizează că i-a cerut administratoarei să-i dea o listă detaliată a cheltuielilor, însă în loc de un răspuns i-a fost trântită ușa în nas.

După ce discuțiile nu au mers cum se aștepta, bărbatul a decis să facă o sesizare la Primărie. 

„Am cumparat recent o garsoniera pe Parâng și am cerut administratoarei sa imi dea o lista detaliata de cheltuieli pe care mi le-a pus în "carca" la întreținere. A fost foarte explozivă, mi-a arătat ceva sume generale, mi-a trântit ușa în nas. 

Încasează doar în numerar și habar nu am ce plătesc având în vedere că nu a stat nimeni acolo în ultimele luni. De asemenea, foștii proprietari mi-au zis că se strâng bani pentru izolarea blocului, iar în "sumele prezentate" nu apăreau. 

În plus, am mai vorbit cu vecini și au cerut si ei sa vada detaliate aceste cheltuieli și nu le sunt oferite. Am intrebat-o dacă pot plăti prin bancă și a zis că doar fizic și în programul stabilit de ea. Am mai trecut prin experiențe similare în blocul în care locuiesc acum și a trebuit noi, ca locatari, să platim ulterior restantele la gaz și curent. 

Administratoarea, președinta și cenzorul sunt din bloc, iar ceilalți nu își pot cere drepturile pentru că administratoarea și soțul dânsei (un instalator agresiv), dețin "monopolul". As vrea să i se facă un control și aș vrea să avem o firmă de administrație cu acte în regulă. Eu sunt președinte de bloc la actuala locuință si nu vreau să platesc niște bani care nu merg la plata altor costuri decât cele de întreținere ale propriei locuințe”, a relatat bărbatul. 

Președintele imobilului susține că la ușa ei s-a prezentat o doamnă care cere mai multe detalii despre cheltuielile lunare, fără a prezenta o dovadă a faptului că este proprietar sau un împuternicit. Oficialul blocului a precizat că nu se pot da detalii despre cheltuielile blocului dacă cei care le cer nu sunt proprietari. ”Cheltuielile pe decembrie nu s-au afișat încă și nu are ce date să ceară. Noi presupunem că apartamentul s-a vândut în decembrie 2023, iar noul proprietar nu are de ce să ceară datele pentru că nu au fost emise cheltuielile pe luna decembrie”, a mai spus președintele blocului.

Comentarii Facebook