Scandal la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj. Tată revoltat: „Mi-am spălat copilul cu furtunul. Am plâns”


Clujenii sunt tot mai nemulțumiți de serviciile prestate în cadrul spitalelor clujene. Într-un „oraș de cinci stele”, părinții vor să aibă parte măcar de strictul necesar când ajung cu micuții lor la spital, apă caldă și o atitudine corespunzătoare din partea medicilor. Un tânăr tată acuză că a trebuit să-și spele copilul de nici 2 ani cu furtunul și cu apă rece pe parcursul internării micuțului în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj. Bărbatul povestește pentru o publicație că s-a simțit șocat și a plâns din cauza condițiilor.

Într-o noapte, după un episod de vomă și diaree, bărbatul și-a dus băiețelul la baie ca să-l spele. Într-o încăpere cu un „spațiu meschin” în care erau înghesuite toaleta, chiuveta și o baterie de duș, clujeanul a fost nevoit să-și întindă copilul direct pe gresie și să încerce să-i facă igiena cu ajutorul furtunului de duș căruia îi lipsea „para” de la capăt, scrie Libertatea.

Senzația era că ne-am întors în timp, în anii 90, în care era vai și amar. Lipsea para de la duș, era rupt și filetul. Atârna un furtun acolo, lângă vasul de la toaletă. Plus că nu exista o cabină de duș. Am pus copilul pe jos, pe gresie, gresia era rece. Era noaptea la ora 2, copilul plângea, nu venea apa caldă, apoi era ba prea caldă, ba prea rece, și eu stăteam cu furtunul ăla în mână. M-a șocat groaznic, m-am apucat să plâng”, povestește tânărul tată pentru sursa citată. 

Bărbatul a decis să-și păstreze anonimatul. Conducerea spitalului se apără și dă vina pe „pacienții de etnie, care au furat para de la duș”, spitalul fiind, de fapt, renovat recent. 

Clujeanul a semnalat și problema hranei pe care a primit-o în salon, pe care o consideră inadecvată pentru starea în care se afla micul pacient. „Cu diaree și vărsături îi dai pastă de pește sau o felie de șuncă și un unt cât unghia? Cine se hrănește cu așa ceva?”.

Secția de Pneumologie funcționează sub umbrela Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Reamintim că actorul Codin Maticiuc, a încercat să se implice în renovarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, dar a fost refuzat de directorul Cornel Aldea, pentru că și-ar face reclamă. Spitalul de Copii din Cluj este nefuncțional și oferă condiții nepotrivite, lucru semnalat de foarte mulți părinți. Banii sunt puțini și orice renovare se face pe porțiuni. Banii privați sunt soluția, dar directorul Spitalului de Copii, Cornel Aldea, spune că nu este de acord ca firmele care oferă bani să-și facă „reclamă” cu acest lucru. 

Citește și: Codin Maticiuc a vrut să renoveze Spitalul de Copii din Cluj, dar a fost refuzat de director. Motivul e HALUCINANT! Ne merităm soarta

Comentarii Facebook