Scandal la Inspectoratul Scolar Cluj pe tema comasarii unitatilor de invatamant



Sindicalistii din Invatamantul Preuniversitar au parasit comisia paritara pe care au solicitat-o, dupa ce reprezentantii Inspectoratului Scolar nu au vrut sa discute pe subiectul legat de comasarea scolilor.

Noi am cerut aceasta comisie, pentru ca suntem nemultumiti de modul in care se fac aceste reduceri. Cand a inceput sedinta ne-au spus ca nu pot discuta punctual pe aceasta tema si sa vorbim despre cu totul altceva”, a declarat Lucia Cojocaru, presedintele SLIPC Cluj.

Ea spune ca sedinta s-a terminat repede dupa ce sindicalistii au refuzat sa discute pe alt subiect. „Am plecat si le-am cerut de acum inainte sa respecte legea cand ne cheama la comisie, sa ne faca cererea in scris, cu tematica abordata si cu 72 de ore inainte”, a mai spus Cojocaru.

Este de neconceput ca unitati de traditie din judetul nostru sa dispara peste noapte fara o analiza temeinica si aprofundata, in lipsa existentei unor criterii unitare, fara a se tine seama de pararea comunitatii locale”, se arata in adresa din 25 februarie a SLIPC, prin care a cerut Inspectoratului convocarea unei comisii paritare pe tema restructurarilor din invatamant.

Dupa esecul sedintei de ieri dupa-amiaza, o noua sedinta intre reprezentantii Inspectoratului si cei ai sindicatului din invatamant a fost convocata pentru inceputul saptamanii viitoare.

In judetul Cluj, 21 de unitati de invatamant urmeaza sa fie comasate pana in luna septembrie si 549 de posturi de profesori vor fi desfiintate.

Comentarii Facebook