Scandal la Cluj din cauza câinilor plimbați fără lesă: „Se apropie periodic de mine și alți oameni”


Tensiuni la Cluj, lângă un parc din Gheorgheni, din cauza câinilor plimbați fără lesă. Un clujean se plânge Primăriei că un bărbat a refuzat să-i pună patrupedului lesa și l-a agresat verbal când i-a cerut acest lucru.

„Individ recalcitrant care își plimbă câinele fără lesă și refuză să îi pună lesa, conform legii. 

După ce l-am atenționat verbal că se află pe spațiul public și legea țării cere ca toți câinii plimbați în spațiul public să poarte lesa, devine agresiv verbal și refuză în continuare să folosească lesa. 

Astfel câinele lui se apropie periodic de mine și de alți oameni, nefiind controlat de stăpânul aflat constant la distanțe de 20 de metri de câine”, a sesizat un clujean. 

Bărbatul cere administrației locale să intervină.

Ce trebuie să știi atunci când scoți câinele la plimbare în spațiu public

Pentru a face plimbarea câinelui în legalitate pe teritoriul României, ai următoarele următoarele obligaţii:

1. Să cureți după câinele tău

Este obligatoriu să ai întotdeauna la tine pungi pentru curăţarea locului în urmă dejecţiilor fiziologice;

2. Să nu plimbi câinele în locurile în care este interzis 

Este interzis accesul în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie este în parcuri și alte locații publice este reglementat de Hotărâri de consiliu local, diferă în funcție de fiecare oraș.

3. Câinele trebuie să fie mereu în lesă pe spațiul public

Întotdeauna câinele ar trebui să fie în lesă pe stradă și în alte locuri publice, pentru siguranța lui și a celor din jur. Câinii care fac parte din categoria raselor considerate agresive vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Câinele poate fi liber doar în parcurile de căței special amenajate și îngrădite.

Comentarii Facebook