Scandal la Cluj la premierea olimpicilor nationali la limba Engleza- VIDEO

Parintii elevilor care au participat la Cluj la olimpiada de engleza spun ca acestia au fost tratati prost, tinuti in frig si cazati in conditii improprii in camin.

 

Olimpiada nationala de Engleza s-a desfasurat la Cluj in 2 si 3 februarie 2010, iar la aceasta ora se desfasoara premierea olimpicilor. Parintii care au mers, insa, la manifestari nu au erau tocmai bucurosi de eveniment. Au fost nemultumiti si le-au reprosat organizatorilor ca "si-au batut joc de copii".

 

"Este inadmisibil ce se intampla. M-am dus la Sincai (nr. Liceul Gheorghe Sincai) si ne-au tinut afara in frig, ca asa e rugalamentul. Cand am vrut sa intru inauntru ca era frig, m-au dat afara. M-am dus intr-un mall , ca ce era sa fac, nu puteam sa stau afara la -10 grade. Asa organizare au facut. Bine ca ei stau in hoteluri de patru stele, iar pe copiii ii tin in frig", a declarat Tom Baran, unul dintre parinti.

 

Acesta s-a urcat pe scena unde se facea premierea elevilor castigatori si le-a transmis organizatorilor in aplauzele elevilor si ale parintilor: "V-ati batut joc de copiii nostri! Ati furat banii pentru organizare de la sponsori si i-ati bagat in buzunare. Le e frica profesorilor sa spuna, dar asa faceti in fiecare an".

 

Fata acestuia, Brenda Baran, a declarat ca si conditiile din internatul in care au fost cazati erau inadmisibile. "Am plecat din camin si ne-am dus sa stam la hotel ca era imposibil sa stam acolo ca era ingrozitor de frig".

 

Inspectorul Scolar General al ISJ Cluj, Anca Hodorogea, recunoaste ca au fost probleme la cazare. "Luni seara au fost intr-adevar probleme la internatul de la Raluca Ripan ca s-a oprit caldura".

 

Organizatoarea Olimpiadei de Engleza, Anca Maria Tegulescu, a declarat ca "este exclus ca banii de la sponsori sa fie furati, intrucat acestia vin prin virament bancar de la Ministerul Educatiei. Este adevarat ca au fost probleme cu incalzirea, dar acestea au fost rapid remediate".

 

La olimpiada nationala de limba Engleza au participat la Cluj 226 de elevi din toata tara, 42 de profesori insotitori si au fost 26 de membri in comisia de examinare.

 

Comentarii Facebook