Scandal de proportii pe lacurile de la Ciurila. Fostul administrator Cornel Revnic si alti 15 "interlopi" au fost ridicati de politisti


Fostul administrator al lacurilor de la Ciurila, Cornel Revnic, si alti 15 barbati, au fost ridicati de politisti si dusi la audieri, dupa ce au intrat in forta in ferma piscicola de la Ciurila si au incercat sa goleasca un lac pentru a scoate pestii. Pentru retinerea lor a fost nevoie de interventia mascatilor.

"A venit Revnic cu 15 argati. Au venit de o luna inacoace de cate doua ori pe zi, cu tot felul de interlopi au distrus vaenetele si ne-a golit apa complet din doua lacuri si in proportie de 60 % din alte trei iazuri", a declarat pentru Stiri de Cluj Liviu Copil, presedintele Asociatiei Agricole Popas Ciurila, care administreaza lacurile din 2005.?

Copil a mai spus ca Revnic i-a amenintat pe angajatii Asociatiei cu bataia si ca umbla pe lacuri cu un dosar pentru a vinde totul. "O venit sa recolteze pestii ca ar fi ai lui si o preluat ferma ca in vestul salbatic. Am chemat politia de multe ori, dar au zis ca trebuie sa il prinda in flagrant. Am facut plangeri pana cand ni s-a terminat pasta la pix si abia acum au intervenit cei de la DIAS si i-au luat pe sus", a mai spus Copil.

El a povestit ca Revnic a intrat prima data fortat in ferma in 12 februarie, dar, in ultimele trei zile, lucrurile s-au inrautatit deoarece fostul administrator a venit si a golit baza de reproductie, unde se gaseau pesti de 20 - 25 de kilograme.

"Paguba facuta de Revnic si ai lui este greu de estimat. Avem paguba de minim 6 miliarde de lei vechi si sezonul de pescuit pe 2010, care trebuia sa inceapa, e compromis in proportie de 70 %. Din pacate tot procesul tehnologic de crestere a pestilor e compromis pe urmatorii 2 ani, pentru ca nu mai avem apa in doua lacuri, au murit pesti, si ne-a golit apa din 3 iazuri", a mai spus Liviu Copil. presedintele Asociatiei Agricole Popas Ciurila.

La randul sau, Cornel Revnic are o justificare halucinanta. "A intrat politia peste mine. Sunt pe proprietatea mea si le-am dat drumul pestilor sa fac inventarul si au venit mascatii si ne-au luat sa ne duca la Turda. Terenurile sunt proprietatea mea, sunt intabulate pe mine", a spus Revnic, in timp ce se afla in duba politiei si era dus la audieri impreuna cu bodyguarzii lui.

"Trebuia sa golim apa din lacuri pentru ca am primit de la Apele Romane o solicitare ca trebuie sa refacem digurile pentru a nu aparea inundatii. Asociatia a lasat lacurile in paragina si din iarna le-au luat noi. Am golit azi (n.r sambata) lacul de protocol pentru ca trebuiau facute lucrari de reparatii si dupa ce au intervenit politistii au murit circa o tona de pesti pentru ca i-au lasat in plasa neoxigenati", a mai spus Revnic.

Problemele in ceea ce priveste administrarea lacurilor dateaza din 1998, cand 340 de localnici s-au constituit in Asociatia Agricola Popas Turistic Ciurila. In acelasi an, presedintele ales de oameni, Maria Mircea, a semnat un contract cu societatea Samson Carmangerie, detinuta de Cornel Revnic, pentru administrarea a 97 de hectare de teren, cat are ferma piscicola de la Ciurila.

In 1999, Revnic a trecut administrarea lacurilor pe o firma detinuta de sotia sa, dar localnicii din Ciurila au reusit sa isi obtina dreptatea in instanta in 2005, cand terenul, cu iazuri cu tot, au revinit in administrarea Asociatiei Agricole Popas Turistic Ciurila.

Anul trecut, Cornel Revnic a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru ca i-a batut pe angajatii Asociatiei Agricole Popas Turistic Ciurila, care a preluat administrarea lacurile. "Acest lucru nu l-a impiedicat sa vina acum iarasi peste noi cu gealatii lui si sa incerce sa ne fure munca si sa recolteze toti pestii pentru a face bani. Este in perioada de monitorizare pe 2 ani, dar este un infractor si nu se teme de nimeni", a mai spus Liviu Copil.

Comentarii Facebook