Scandal de coruptie la IPJ Cluj! Curtea de Apel a cerut ca adjunctul IPJ Cluj, Alexandru Muresan, sa fie cercetat pentru luare de mita


Comisarul sef Alexandru Muresan, adjunct al sefului IPJ Cluj, va fi cercetat penal de catre DNA, pentru infractiunea de luare de mita, in urma unei decizii a Curtii de Apel Cluj.

Decizia judecatorilor a venit dupa ce omul de afaceri clujean Stelian Ilea a dat in judecata DNA, din cauza unei solutii date de procurori prin care ii scotea de sub urmarirea penala pe mai multi politisti, intre care comisarii sefi Cristian Pintea, prim adjunctul sefului IPJ si Alexandru Muresan, adjunct al sefului IPJ Cluj, dar si ofiterul de la Politia Economica, Lucian Mois.

Omul de afaceri Stelian Ilea a depus un memoriu la Inspectoratul General al Politiei prin care mai multi politisti erau acuzati de fapte grave. Comisarul Muresan era acuzat ca foloseste abuziv o masina de la Scoala de Soferi Alfa, in conditiile in care politistul era sef al Serviciului Judetean al Politiei Rutiere Cluj, domeniu de activitate al politiei care are stransa legatura cu scolile de soferi.

La acest memoriu, DNA Cluj a decis sa nu inceapa urmarirea penala impotriva celor acuzati din lipsa de probe. Numai ca judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au fost de alta parere, dupa ce au audiat toate partile implicate si au studiat probele depuse la dosar.

Prin decizia din data de 30 ianuarie 2012, Curtea de Apel a decis retrimiterea dosarului la DNA pentru completarea cercetarilor penale. "Cu privire la infractiunea de luare de mita, faptuitorul Muresan Alexandru, trimitand cauza la procuror in vederea continuarii cercetarilor si a eventualei inceperi a urmaririi penale in limitele aratate", sustine judecatorul.

Comisarul Mois, fost valutist, anchetat si de DGA si de DNA

Cu privire la comisarul Lucian Mois, de la Politia Economica, Curtea de Apel Cluj le cere procurorilor DNA sa continue investigatiile pentru comiterea infractiunilor de cercetare abuziva, favorizarea infractorului si represiunea nedreapta. Inainte de a fi politist, Lucian Mois a fost valutist in centrul Clujului. Apoi, a urmat cursurile Facultatii de Stiinte Economice. Mois a fost comisar la Garda Financiara Cluj, apoi politist la Brigada de Combatere a Crimei Organizata, iar apoi politist la Serviciul Politiei Economice.

Ilea il acuza pe comisarul Mois ca l-a cercetat vreme de doi ani pentru ca ar fi furat un bilet la ordin, iar mai apoi, dupa ce a vazut ca nu exista aceasta fapta, pentru infractiunea de instigare la completarea in fals a unui bilet la ordin. Mois este acuzat ca l-a partinit vizibil pe un anume Adrian Muresan, var primar al politistului Alexandru Muresan. Adrian Muresan avea o firma si i-ar fi dat o teapa la Ilea de mai multe milioane de lei.

Intr-un raport al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Cluj, un politist investigator a ajuns la concluzia ca cele relatate de Stelian Ilea sunt adevarate si a propus trimiterea dosarului privind pe politistul Mois la DNA. "Exista suspiciunea ca fapta subcomisarului Mois Lucian Septimiu de a-si indeplini in mod defectuos atributiile de serviciu cu privire la actele de cercetare efectuate cu ocazia instrumentarii dosarului penal, cauzand prin aceasta o vatamare a intereselor legitime ale SC Transelectronic Import Export... ar intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor", se arata in raportul DGA Cluj.

Comisarul sef Alexandru Muresan a refuzat sa comenteze acuzatiile.

 

Citeste sentinta Curtii de Apel prin care politistii Alexandru Muresan si Lucian Mois sunt trimisi la DNA Cluj

Comentarii Facebook