Scafandrii militari au STOPAT căutările directorului APIA în lacul de la Beliș

 

Scafandrii militari de la Centrul de Scafandri de la Constanța au STOPAT căutările directorului APIA în lacul de la Beliș, după trei zile în care au folosit aparatură performantă.

 

Luni seara, o coloană militară se îndrepta la orele serii de la Beliș spre Cluj-Napoca, semn că misiunea de căutare și recuperare a cadavrului lui Adrian Zaharia, nu a avut succes. Militarii au folosit sonare cu scanare laerală, ceea ce le permite să cerceteze adâncimi mai mari de 40 de metri. În zonă, există adâncimi chiar și de 80 de metri, unde vizibilitatea este zero. Este ca și cum militarii s-ar scufunda într-un întuneric abisal. 

 

În cursul zilei de luni, scafandrii de la Constanța au efectuat trei scufundări la mare adâncime, unde sonarele au detectat anumite interferente, dar din păcate semnalele trimise erau trunchiuri de copaci sau insule de turbă, care plutesc la adâncimi mari. Colonelul Cornel Pavel de la Forțele Navale Române a confirmat că militarii se vor întoarce la Constanța, în cursul zilei de marți. ”Scafandrii militari au terminat, în seara aceasta, misiunea de căutare din județul Cluj, lacul Beliș. Maine, marți, dimineața, se vor întoarce la Constanța și-și vor relua misiunile obișnuite. Nu a fost gasit (n.n. Adrian Zaharia)”, a spus colonelul Pavel. 

 

Adrian Zaharia, directorul APIA, a dispărut în data de 22 iulie a.c., în timp ce se plimba cu barca pe lacul Beliș. Ambarcațiunea a fost la un pas de a se lovi de o altă barcă, în care se aflau patru turiști, dar Adrian Zaharia a virat brusc și a căzut în apă. Martorii spun că s-a dus la fund. Șlapii lui Zaharia au fost găsiți la o distanță de aproape de 100 de metri de locul unde se prespune că ar fi căzut în apă. Barca a fost recuperată de salvamontiștii de la Consiliul Județean, după ce a plutit în derivă mai bine de o oră. 

Comentarii Facebook