Sătui de oraș, clujenii se mută la țară. Șeful Consiliului Județean: „Există chiar zone în care, la 30 de km de Cluj, se construiesc blocuri”


Comunele limitrofe devin tot mai atractive pentru clujenii care doresc să construiască o casă sau să se mute departe de aglomerația și alte problemele ale „orașului de 5 stele”. Terenurile sunt mai ieftine, iar autorizațiile se eliberează într-un timp mai scurt. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, spune că „există chiar zone în care la 30 de km de Cluj se construiesc blocuri”.

Tișe spune că, acum câțiva ani, decalajul era uriaș între municipiu și anumite zone rurale, acum însă nu este cazul, chiar și la 30-40 km de Cluj locuitorii au apă, canalizare și drumuri.

Din punct de vedere al infrastructurii, noi, Consiliul Județean, avem o responsabilitate principală: să realizăm o minimă infrastructură, mă refer la drumuri, apă și canalizare care să permită dezvoltarea unui sat. După aceste investiții, noi putem să venim și să cofinanțăm anumite centuri, drumuri expres sau obiective de genul care ar ocoli anumite localități și ar scoate traficul din municipiu și din zona metropolitană.

Principala noastră grijă pentru aceste zone este să creăm condiții optime la comune, la fel ca la orașe. Decalajul a fost uriaș acum câțiva ani între municipiu și anumite zone rurale. Dacă mergeți acum în Florești veți vedea că aveți toate condițiile de bază, păstrând proporțiile evident. Dacă mergeți spre Chinteni aveți același lucru. Chiar și la 30-40 km de Cluj aveți apă, canalizare, drumuri.”, a transmis Alin Tișe la ZIUA LIVE.

Clujenii se reorientează, își cumpără casă la țară și se mută acolo

Există chiar zone în care la 30 de km de Cluj-Napoca se construiesc blocuri. Cine ar fi crezut acum câțiva ani că se vor construi blocuri la țară? De obieci mergeai la țară doar să mai ieși din aglomerația orașului. N-ar fi crezut nimeni că oamenii se vor reorienta și își vor renova casele sau chiar cei din oraș să-și cumpere casă la țară și să se mute acolo.

Preferă să vină cu mașina 20 de minute din Chinteni, decât să vină 20 de minute din Mănăștur. Există deja o orientare din partea multor clujeni înspre comunele acestea care au minimul de confort. Ba mai mult, încep să-și facă propriile reguli de urbanism. Deja sunt multe reguli pe care am reușit să le implementăm”, a declarat Tișe.

Comentarii Facebook