Sătenii din Gilău, despre câinele tranșat și mâncat de vietnamezi: E tradiția lor. Noi cu porcul ei cu câinele - VIDEO


Sătenii din Gilău nu sunt revoltați de faptul că muncitorii vietnamezi din localitate sunt acuzați că au mâncat unul sau chiar mai mulți câini. Sunt localnici care se plâng că le-au dispărut câinii, dar până acum nu s-a dovedit nimic. 

Lucrurile s-au schimbat zilele trecute, când paznicul de la castelul din localitate a chemat poliția după ce în locul câinelui a găsit o baltă de sânge, iar în frigiderul muncitorilor vietnamezi carne de câine. 

Localnicii din Gilău dezbat intens scandalul, dar nu sunt furioși: ”Ei mâncă pe la ei! Nu știu dacă e adevărat. La ei probabil că este o tradiție. Ei lucrează la ferma de pui. Nu ar trebui (n.red. să mănânce câinele), dar…

I-am mai văzut în Gilău, că au venit din toamnă. Îi văd la magazin. Nu au treabă. De muncă se țin, lucrează. 

Asta e tradiția lor să mănânce câinii. Oamenii sunt cu tradițiile lor și se mănâncă câinii. Neștiind a cui e (n.red. câinele) au fost tentați. La ei e delicatesă. Nu e ceva ieșit din comun”, au spus sătenii. ”Noi suntem cu puiul, vita și porcul, ei sunt cu câinii, broaștele și șerpii”, a mai spus unul dintre localnici.

Poliția face cercetări în cazul câinelui tranșat.

"La data de 22 februarie, în jurul orei 08:40, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Florești au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras și probabil ucis un câine de rasă comună care se afla în curtea Castelului Rakoczi Banffy din comuna Gilău.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au demarat cercetările pentru stabilirea exactă a stării de fapt, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și uciderea animalelor cu intenție fără drept", transmite IPJ Cluj.

Reprezentanții fermei de pui unde lucrează vietnamezii au precizat că dacă aceștia sunt găsiți vinovați vor suporta consecințele.

Facem precizarea, că în data de 22 februarie 2020, dată în care afirmați că s-ar fi săvârșit o faptă de natură penală de către angajați ai societății noastre, activitatea societății noastre la punctul de lucru din com. Gilău, jud. Cluj, era oprită, toți angajații aflându-se în timpul lor liber, aferent sfârșitului de săptămână.

Pe durata zilelor nelucrătoare, accesul în incinta punctului de lucru al societății noastre este restricționat si monitorizat, astfel că este exclusă orice posibilitate ca vreo faptă de natura celei relatate de dvs. să se fi produs în incinta societății noastre.

(...) În ipoteza în care, în urma parcurgerii tuturor procedurilor necesare, se va constata faptul că angajați ai societății noastre au săvârșit fapte de natură penală, vom dispune față de acești angajați sancțiunile disciplinare, aferente gravității faptei comise, societatea noastră netolerând niciun fel de comportament ilicit sau imoral din partea propriilor angajați”.

Comentarii Facebook