Șase bărbați din Sri Lanka, trimiși acasă, după ce au fost prinși muncind „la negru” în Cluj. Dreptul de ședere în România, le-a fost revocat


Șase cetățeni străini aflați legal pe teritoriul României vor fi obligați să se întoarcă la ei în țară în termen de maxim 30 de zile. Cei șase bărbați, originari din Sri Lanka, lucrau la o firmă din Cluj care nu ceruse avize de angajare pentru străini. Din păcate nu este primul caz de acest fel raportat în județul Cluj. 

Citește și: 26 de cetățeni străini au rămas cu vizele revocate, după ce au fost depistați la muncă ilegală de polițiștii clujeni

Polițiștii din cadrul secției de Imigrări din Cluj au identificat luni, 23 mai, șase cetățeni străini care desfășurau activități lucrative fără forme legale pe raza județului Cluj. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de maxim 30 de zile. 

Dreptul de ședere, obținut legal, le-a fost revocat muncitorilor originari din Sri Lanka

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au efectuat săptămâna trecută un control pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă”, au transmis autoritățile clujene.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 6 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, toți bărbați, din Sri Lanka”, au mai transmis polițiștii.

Muncitorii sunt obligați să părăsească România

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de ședere și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România”, au explicat polițiștii din cadrul secției de Imigrări din Cluj.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale”, a mai anunțat Poliția de Imigrări.


Comentarii Facebook