Samsung a avut un an 2020 prost, dar sud-coreenii sunt optimiști cu privire la 2021 (P)


Vânzările de telefoane mobile realizate de Samsung sunt sub nivelurile din 2011, potrivit informațiilor difuzate de ETNews, o publicație sud-coreeană. Mai exact, compania ar fi vândut 270 de milioane de telefoane pe tot parcursul anului 2020, cea mai mică cifră din ultimii 9 ani. În timp ce se așteaptă ca Samsung să își confirme rezultatele pentru ultimul trimestru al anului, acesta ar fi primul an din 2011 în care cifrele vânzărilor au scăzut sub 300 de milioane de unități, potrivit informațiilor divulgate.

În ciuda acestor cifre, firma are planuri de creștere pentru anul acesta. În 2021, compania intenționează să distribuie 307 milioane de dispozitive mobile în întreaga lume. Dintre acestea, 287 milioane ar fi smartphone-uri, iar restul telefoane mobile neinteligente. Printre revendicările sale se numără vânzarea a 50 de milioane de telefoane high-end, potrivit presei coreene.

Cu toate acestea, Samsung este compania care a vândut cele mai multe smartphone-uri în al treilea trimestru al anului 2020, potrivit cifrelor Gartner. Dar această tendință descendentă merge mână în mână cu industria în general. Desigur, o firmă concurentă, Xiaomi, a prezentat o creștere mare a cifrelor pentru al treilea trimestru comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent: 34%. Între timp, creșterea coreenilor a fost de doar 2,2%.

Chiar și așa, Samsung și-a menținut o cotă de piață cu mult peste restul producătorilor. Mai exact 22%, în timp ce Huawei, al doilea vânzător, deține 14% din piața totală.

Ar trebui să ne amintim cum, în 2011, Abraham Pai, care se ocupa de comunicarea corporativă pentru Samsung, a publicat un articol pe site-ul companiei, sărbătorind etapa importantă a atingerii a 300 de milioane de telefoane vândute. „Rezultatele vânzărilor Samsung din 2011 au încheiat un an foarte reușit în întregul său portofoliu de telefoane mobile”, a spus acesta. Și a evidențiat recepția pe care au avut-o modelele Galaxy S și Galaxy S II în rândul consumatorilor.

Samsung S10 - oferte online

Dacă ne întoarcem la prezent, firma de consultanță Gartner, în ultimul său raport privind vânzările de smartphone-uri publicat în noiembrie 2020, a concluzionat că există mai multe cauze ale scăderii vânzărilor de smartphone-uri: faptul că utilizatorii așteaptă noi modele care integrează tehnologia de conectivitate 5G și, de asemenea, întârzierea actualizărilor rețelei 5G.

Samsung își pune mari speranțe în ultimul său model, recent lansat, mai exact gama Samsung Galaxy S21. Cele trei noi smartphone-uri vin fără încărcătoare și căști în cutie, pe care utilizatorii ar trebui să le achiziționeze separat. 

Samsung S10 - oferte emag

Între timp, vânzările de computere continuă să crească. În timp ce telefoanele mobile scad în vânzări, pandemia Covid-19 a adus un reviriment al vânzării de  computere. Se estimează că vânzările de PC-uri în 2020 au fost mai mari cu 15% față de 2019.

Revenirea pieței de telefoane mobile, după pandemia din 2020, ar putea însemna un reviriment și pentru Samsung. De altfel, în estimările lor pentru 2021, și sud-coreenii cred același lucru. Asta și pentru că modelele mai vechi ale Samsung au în continuare mare căutare. 

Cei care nu vor să se „arunce” încă la modele experimentale sau la tehnologii încă insuficient puse la punct, ori să aștepte modelele cu senzori de 600 de megapixeli, orice noi lansări ale Samsung aduc ieftiniri ale gamelor anterioare. Pentru cei care nu vor cele mai noi modele de pe piață, ci vor performanță, dar la un preț rezonabil, vechile modele de la Samsung precum Galaxy S9 sau S10 au prețuri excelente. De exemplu, gama Samsung S10, care este la prețuri excelente pe eMAG, dar nu numai: și alte modele Samsung au reduceri semnificative!

Samsung S10 a fost actualizat la același software One UI 2 ca cele mai recente telefoane ale companiei, deci nu vei rămâne în urmă în ceea ce privește caracteristicile software lansate odată cu S20. În plus, procesorul Snapdragon 855 și 8 GB de RAM ale Samsung S10 sunt mai mult decât capabile pentru orice va trebui să faci și durata de viață a bateriei va rezista tuturor acestor lucruri, cu excepția celor mai puternici utilizatori, care probabil vor reuși să epuizeze bateria până la finalul zilei.

 

Comentarii Facebook